Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Jan Foght Mikkelsen
Etik og moral - UDSOLGT
Pris: 199 kr.

UDSOLGT 

   
Bogens synspunkt er – kort resumeret – at etik drejer sig om forholdet mellem gode og onde handlinger – og om hvad der er menneskeligt og menneskeværdigt. Etiske værdier er orienteret mod vores status som personer med etiske kvaliteter og rettigheder: selvbestemmelsesret, værdighed, ansvarlighed, uerstattelighed og sårbarhed. Etikken skelner mellem respekt og ydmygelse, frihed og undertrykkelse, omsorg og misrøgt, ansvarliggørelse og formynderi, anerkendelse og krænkelse, humanisme og barbari.

Hvorimod moral drejer sig om ”det man gør” – dvs. om hvad der er rigtigt og forkert i konkrete situationer. Hvad sømmer sig, hvad er anstændigt og hvad er usmageligt? Man går ikke med bar røv offentligt, og de fleste ville anse det for moralsk upassende at deres sexliv bliver vist i reality-tv.
Moral er især orienteret mod normer i forbindelse med seksualitet, påklædning, religiøse ritualer og mad. Moralen skelner mellem hvad der er sømmeligt og usømmeligt, tilbørligt og utilbørligt osv.

Bogen kaster lys over velkendte problemer og diskussioner – muslimske tørklæder og tvangsægteskaber, unges blottede maver, tatoveringer og synlige g-strenge. Samt forholdet mellem danske og humanistiske værdier, integrationsproblemer og kultursammenstød, kerneværdier og multikulturalisme samt over forholdet mellem individualisme og solidaritet i velfærdssamfundet.

Pressen skrev:

"Det er hverken i den antropologiske indsigt eller i den filosofiske konsistens at Etik og Moral har sin styrke, men man tilgiver det gerne, for til gengæld har bogen noget væsentligt at sige. Dette er et essay i ordets egentligste og bedste forstand: Her forsøges virkelig noget! Hvor der tages chancer, rammer man som regel også skævt indimellem, men det er prisen for originalitet. Det afgørende er, at det rent faktisk er lykkedes Foght Mikkelsen at sige ting, der både er væsentlige og originale." - Kristeligt DagbladUdgivelsesår: 2008 - ISBN: 9788779733015 - Omslag: Michala Clante Bendixen - 160 sider - 1. udgave

Læs mere om Jan Foght Mikkelsen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side