Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Indkøbskurv ()
Presse
Om forlaget
Kontakt



 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368




Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Bill Buford
Heat - UDSOLGT
Pris: 299 kr.

Indtil for nylig var Bill Buford, ud over at være en højt estimeret redaktør på magasinet
The New Yorker, en entusiastisk – om end temmelig uorganiseret – amatør i et køkken. Hans frembringelser bar grundlæggende præg af dels høje ambitioner, dels mangel på simpelt håndelag.

En dag for tre år siden bankede heldet så på i form af en uventet chance. Han skulle nemlig lave et portræt af den karismatiske superkok Mario Batali, manden bag en af New Yorks mest succesfulde og stjernebehængte restauranter. Batali havde selv lært håndværket fra grunden – først hos en ung udgave af den legendariske Marco Pierre White i London, siden i Californien under den store madrevolution i 1980’erne og sidst, men ikke mindst i Italien, hvor han vendte tilbage til rødderne og lærte at lave pasta ved håndkraft i et lille familieejet trattoria.

Interviewet ender med at Batali går med til at lade Buford arbejde for sig som gemen køkkenslave. Det bliver startskuddet på en længere kulinarisk odyssé, hvor journalisten med hundredvis af sveddrivende timer som indsat får arbejdet sig op gennem det professionelle køkkens benhårde hierarki.

Men det er ikke nok for Buford, som følger i Batalis fodspor og drager til England for at lære at tilberede vildt hos Marco Pierre White, til Italien for lære at lave pasta i et trattoria på en afsvedet bjergskråning, inden han sluttelig tager arbejde hos en formidabel slagter i Toscana, som lærer ham vigtigheden af at forstå råvarernes vandring fra jord til bord.

Pressen skrev:

"Historien om manden bag New Yorks mest succesrige italienske reaturanter er både underholdende og intens. Lige til at spise ... Han fortæller levende, engageret og farverigt, så man formelig sluger hans tekst, som var det vellavet pasta carbonara, og man kan næsten smage alle Marios retter, når de ryger på tallerkenen på Manhattan. ... Dette, at at man ved at smage Marios mad føler det mere end bare journalistisk nødvendigt at rejse til Italien, får Buford levendegjort med en litterær intensitet, der alene gør bogen værd at læse." - Niels Lillelund, Jyllands-Posten

"… en af de mest underholdende bøger om mad og passion, jeg har læst i mange år ... Det er en bog om en drøm, der bliver til virkelighed, en drøm, som alle med hang til potter og pander og glæden ved at koge og spise og være vært næppe kan sige sig fri for at have næret: Drømmen om at være sådan en rigtig sej, eminent kok med stort kørekort til komfur med anhænger og magt over sult og tørst i højeste niveau. … Vi har at gøre med en eminent skribent, der samler anekdoter op, som omslutter essensen i det besættende helvede, der blusser bag enhver restaurant, der tiltrækker de mennesker, der prioriterer smag og æstetik i videste begreb så højt, fordi de har råd til det." - Politiken



Udgivelsesår: 2007 - ISBN: 9788779732384

Læs mere om Bill Buford
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv





Til toptil forsidenTil forrige side