Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Vagn Predbjørn Jensen
Parentesen - UDSOLGT
Pris: kr.

Forfatteren Vagn Predbjørn Jensen fortæller levende om sin barndoms og ungdoms urolige år, der førte ham fra den trygge præstegård i Vester Vedsted ved Vadehavet midt ind i Anden Verdenskrigs inferno. Det skete da hans forældre i 1943, mod al sund fornuft, flyttede hele familien til Bad Nauheim i Sydtyskland – i den tro, at der ventede faren, som var en særdeles dygtig teolog, en karriere ved universitet i Frankfurt am Main. Men da de kom frem, var universitet udbombet. I stedet endte han i organisationen Weltdienst, som bar den ildevarslende undertitel ”Internationalt institut til oplysning om jødespørgsmålet”, hvor hans beskæftigelse bestod i fra svenske og danske aviser at klippe og registrere, hvad der stod om jøder.
I medrivende billeder fra hverdagen og med små fine psykologiske portrætter af mennesker i modgang beretter Vagn Predbjørn, hvordan drengen oplevede det stadig mere pressede liv i Tyskland igennem de sidste krigsår med bombardementer og vareknaphed, om de amerikanske troppers indrykning og besættelse, samt om det kaos og den nød, der opstod i efterkrigstiden.
Først i sommeren 1947 kunne han og en lillebror slippe hjem, mens forældrene først kunne komme til Danmark nogle år senere. Men dermed sluttede krigen ikke for deres vedkommende. Ordet landssviger klæbede til familien, voksne som børn, og syntes umuligt at afvaske. På krop og sjæl oplevede drengen og den unge Predbjørn mobning og ikke mindst skammen. Parentesen er også beretningen om familiens kamp for at blive rehabiliteret og om de skiftende steder, som den usikre kamp for tilværelsen førte familien hen.

"Min agtelse for Vagn Predbjørn Jensens forfatterskab har altid været høj. Med denne erindring, der er formidabelt velskrevet, stiger min agtelse yderligere. Her lægges en pulsåre blot. Her udpeges der steder, dels i et martret sind, der aldrig tidligere har kunnet sige dette rent ud. Dels i landskaberne fra marsken ved Ribe, fra Læsø, på Sydfyn og i tyske miljøer, som alle Predbjørns fornemme prosabøger har ladet os betræde. Nu ved vi at hver en sætning i forfatterskabet er skrevet af blodets nødvendighed." - Fyens StiftstidendeUdgivelsesår: 2007 - ISBN: 9788779732483

Læs mere om Vagn Predbjørn Jensen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side