Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Carsten Fenger Grøn m.fl.
Højre eller venstre - UDSOLGT
Pris: kr.

De 12 skribenter, der alle står på behørig afstand af selve den politiske scene, deler de politiske kort ud på ny - de forsøger med andre ord hver især at sætte en politisk dagsorden, der er på højde med tiden.
Velunderbygget, polemisk og provokerende giver Højre eller venstre?den til tider noget blodfattige hjemlige politiske debat en transfussion af holdninger og ideer. 12 bud på fremtidens politik, der vil flytte noget - og som er til at forstå.

Med Murens fald forsvandt forestillingen om et alternativ til den markedsøkonomiske samfundsform. Stort set alle politiske partier lægger i dag vægt på demokrati og menneskerettigheder og går ind for en markant omfordeling af samfundets goder på basis af markedet. Klassekampen og ønsket om en samfundsomvæltning ser ud til at være forsvundet fra den politiske scene. Vigtige forankringspunkter for højre og venstre er altså væk.
Nye politiske udfordringer og dilemmaer dukker konstant op: Hvordan skal vi forholde os til EU, globalisering, gensplejsede fødevarer, forplantningsteknologi, indvandring, integration, fundamen- talisme, miljøbeskyttelse, terrorisme osv.? De velkendte positioner til højre eller venstre synes ikke at have oplagte svar på sådanne nye spørgsmål.
Denne mangel på brugbare orienteringspunkter og politiske perspektiver, der kan give overblik over tidens nøgleproblemer er baggrunden for denne antologi. Højre eller venstre? 12 bud på fremtidens politik er redigeret af Carsten Fenger-Grøn.
Medvirkende: Henrik Dahl, Mads H. Qvortrup, Georg Metz, Klaus Rifbjerg, John Holten-Andersen, Rune Engelbreth Larsen, Gorm Harste, Hans Hauge, Henning Eichberg, Lars Qvortrup, Erik Meier Carlsen, Niels I. Meyer og Carsten Fenger-Grøn.


Et levende demokrati med brede diskussioner af både presserende politiske spørgsmål og overordnede visioner er så vigtigt som nogensinde. Men er begreber som "højre" og "venstre" stadig brugbare orienteringspunkter i en diskussion om samfundet og fremtiden?

I denne antologi giver en række af landets klarhjernede politiske kommentatorer og analytikere – forfattere, forskere og journalister – deres bud på en tidssvarende politisk dagsorden.Udgivelsesår: 2002 - ISBN: 8779730167 - Omslag: Llustra - Sider: 240 - 1. udgave

Læs mere om Carsten Fenger Grøn
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side