Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Mette Sandbye (red.)
Virkelighed, virkelighed! Avantgardens realisme - UDSOLGT
Pris: kr.

Der har i kunst- og litteraturkritikken været en udbredt tendens til at opfatte ’realismen’ som en konkret historisk periode i det 19. århundrede, som forsvandt da modernismen og siden avantgarden tog over. Men på den måde vender man det blinde øje til visse 'realistiske strømninger' i det 20. århundrede. Virkelighed, virkelighed! fremdrager realismen i det 20. århundredes avantgarde, hvor især hverdagslivet har fungeret som et kunstnerisk udgangspunkt. Antologien, der er skrevet af en række danske universitetsforskere, peger på forskellig vis på det problematiske i at skelne for kraftigt eller generaliserende mellem begreberne realisme, modernisme og avantgarde. De kan derimod med fordel betragtes som forskellige linier eller strømninger i den samme historiske periode.
    Virkelighed, virkelighed! – med undertitlen Avantgardens realisme – er udgivet i forlængelse af antologien Virkelighedshunger. Nyrealismen i visuel optik (Tiderne Skifter, 2003), som beskriver den ’nyrealistiske’ tendens i samtidskunsten. Virkelighed, virkelighed! viser, at det 'nybrud', som Virkelighedshunger beskriver, har sine forløbere i den historiske avantgarde og neoavantgarde tidligere i det 20. århundrede.

Bidrag af: Jacob Wamberg, Lars Kiel Bertelsen, Søren Pold, Frits Andersen, Britta Timm Knudsen, Craig Dworkin, Tania Ørum, Jytte Rex, Karin Petersen, Mette Sandbye, Jytte Høy, Rune Gade, Elke Krystufek, Ann Lumbye Sørensen, Anne Jerslev, Bodil Marie Thomsen og Else Marie Pade. Antologien er redigeret af Karin Petersen og Mette Sandbye.

Pressen skrev:

"Der er spændende læsninger, bl.a. af Rune Gade, om Marcel Duchamps readymades, Frits Andersen skriver om James Joyce og William Faulkner, og Ann Lumbye Sørensen laver en spændende kobling mellem Ilya Kabakovs installationer og konstruktivisten El Lisitskij."

"Til sammen udgør "Virkelighedshunger" og "Virkelighed, virkelighed!" et godt kompendium på knapt 500 sider omkring forholdet mellem kunst og virkelighed."
Berlingske Tidende

"Trods en del gentagelser og hang til universitær fagjargon er antologien et væsentligt bidrag til den diskussion af realismebegrebet som finder sted inden for de æstetiske fag i disse år".
LektørudtalelseUdgivelsesår: 2003 - ISBN: 978879730264 - Omslag: Mette Salomonsen - Sider: 336 - 1. udgave

Læs mere om Mette Sandbye (red.)
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side