Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Hanne Dam
Efter kvindeoprøret. Forestillingen om frihed
Pris: 269 kr.

Læs uddrag fra bogen

Bogens otte bidragsydere har siden 1982, hvor de mødtes i Kvindehuset i Gothersgade i København, udgjort en kvindegruppe. I 28 år har gruppen set hinanden så godt som hver måned og gennemført møderne efter kvindebevægelsens principper. Forfatterens idé med denne bog er gennem de otte kvinders historie at sætte kød og blod på den store, overordnede, samfundsmæssige historie om kvindeoprøret.

Hvordan har kvindeoprøret påvirket kvindernes ambitioner, prioriteringer og følelser? Hvordan har frigørelsestankerne præget de otte kvinders samfundsmæssige rolle, moderrolle og opfattelse af sig selv som del af et parforhold? Hvad kom oprørets ideologi til at betyde for otte konkrete kvinders seksualitet? Deres selvværd? Hvordan har de levet deres liv – på godt og ondt?

Hidtil har vi ikke hørt om prisen for frigørelsen. Det har ikke været kvindepolitisk 'comme il faut'. Denne bog fortæller om festen, men også om omkostningerne ved friheden. Om skilsmisser og ansvaret som enlige mødre, om børn som blev delt og savnet til det uudholdelige. Om misbrug, om arbejdsnarkomani og prisen for fri seksualitet i parforholdet.

 

Pressen skrev:

 

"Forfatteren skal have tak for at stille skarpt på en række af ligestillingens konsekvenser og bagsiden af selvrealiseringens mønt. Friheden blev nemlig også friheden til dobbeltarbejde, hyppigt fulgt af skilsmisser, der efterlod i tusindvis af børn i det blodfyldte kølvand... Jeg har på godt og ondt kunnet spejle mig i de otte kvinders fortællinger og nikket genkendende til dilemmaerne i et moderne kvindeliv." - Jyllands-Posten

 Udgivelsesår: 2010 - ISBN: 9788779734029 - 245 sider - Omslag Michala C. Bendixen

Læs mere om Hanne Dam
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side