Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

William Abrahamsen, Kathrine Storm m.fl.
Generation kan selv - UDSOLGT
Pris: kr.

Læs uddrag fra bogen

Hvordan beskriver man en generation, der ikke vil beskrives? Man spørger dem selv. Man giver en gruppe udvalgte unge mennesker fra forskellige steder i det danske politiske og kreative vækstlag til opgave gennem tekst og billeder at forholde sig til deres generation: Hvem er de unge, hvordan er de, og hvad bliver de til? Gennem personlige skildringer bringer Generation kan selv os ind på livet af de unge politikere, musikere, radioværter, ngo’ere, designere m.fl., når de hver især forholder sig til at være en del af noget, som endnu ikke er defineret – noget så abstrakt som en generation.
Måske lever ungdommen i en individualistisk tidsalder, men der er masser af fællesskaber at være en del af, og denne bogs skribenter er på sin vis repræsentanter for små og store enklaver i ungdomskulturen. Samtidig har de fleste på egen krop oplevet rastløsheden ved at være stillet over for alle de valg og muligheder, som også kendetegner generationen. Generation kan selv viser, hvordan de unge nybrydende kræfter ser verden i dag, og hvordan de synes, den burde se ud.

Skribenterne spænder lige fra venstrefløjsaktivisten Lars Grenaa, som deltog i malingsaktionen mod tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen, til Esbern David Pontoppidan, der beretter om sit brændende engagement i den liberale tænketank CEPOS. Vi møder radioværten Iben Maria Zeuthen og gæsterne i hendes radio-harem, vi inviteres på ambitiøs gastronomi i verdensklasse hos kok og restauratør Rasmus Kofoed, og vi deltager i festen med Anton Lau, når han arrangerer Distortion-festival. De øvrige medvirkende i Generation kan selv tæller galleriejer Jesper Elg, street art kunstnerne OEPS Crew, studerende og eventmager Cecilie Vad Veje, sygeplejerske og bestyrelsesmedlem i Sex & Samfund Lene Stavnsgaard, filminstruktør Michael Noer, sanger og sangskriver Silas Bjerregaard, folketingsmedlem Özlem Sara Cekic, designer Silas Adler, eventmager og dj Mia Keinicke, Stig Debois fra Vildskud Teaterfestival, forfatter og underviser Mads Eslund, musiker og forfatter mm. Kristian Leth, samt studerende og redaktører William Abrahamsen og Kathrine Storm.


Pressen skrev:


"Det er meget passende for en bog om en generation, der til dels definerer sig selv som mange forskellige ting på samme tid, at redaktørerne har valgt antologien som form. På den måde skaber beretningerne et flerstemmigt billede af en til tider fragmenteret tid. Som redaktørerne selv skriver i forordet, giver antologien ikke entydige og endelige svar, men den fungerer fint som et indlæg i en større debat om betydningen af nutidens tendenser og holdninger. Storm og Abrahamsens ønske om at "underholde og sætte nogle overvejelser i gang" er forholdsvis beskedent, men deres bevidsthed om, at antologien kun er en del af noget større, gør det til en meget vellykket udgivelse." - KultuNautUdgivelsesår: 2010 - ISBN: 9788778734005 - 166 sider - Omslag Dennis Müller

Læs mere om William Abrahamsen
Læs mere om Kathrine Storm
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side