Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Indkøbskurv ()
Presse
Om forlaget
Kontakt



 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368




Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Stine Gudmundsen-Holmgreen (red.)
Bedre mad - Kokkenes klimakogebog
Pris: 299 kr.

Kogebog

De medvirkende kokke er: Søren Gericke, Charlotte Grønlykke, Rasmus Kofoed, Erwin Lauterbach, Ahn Lê, Jakob Mielcke, Jakob de Neergaard, Thorsten Schmidt, Vivi Schou og Torsten Vildgaard.

Vi ved det jo godt. At leve er at bruge af klodens ressourcer, selv helt nede på det mest basale plan. Vi skal alle sammen have søvn, drikke og ikke mindst noget at spise. Og det skal helst smage godt – en reven gulerod og en kogt kartoffel kan ikke rigtig tilfredsstille vores kulinariske drømme. Det slider på miljøet og klimaet, sådan som vi har fået tudet det ørerne fulde igennem snart mange år.

Omkring 30 % af klodens CO2-udledning stammer fra vores fødevareproduktion – og hovedsagelig fra den industrielle fødevareproduktion. Men hvad nytter denne viden, hvis ikke vi formår at fylde tallerkenerne med spændende retter tilberedt af klimavenlige råvarer? Vi må simpelthen se at komme videre – begynde at omsætte teori til praksis, hvis vi mener det alvorligt og selv vil gøre noget for klodens tilstand. Det vil en række af Danmarks bedste kokke, som har sat hinanden stævne i denne visionære kogebog.

Opskrifterne følger årstidernes gang og spænder lige fra gode hverdagsretter, der ikke kræver oceaner af tid, til det nye nordiske køkken, hvis brug af lokale råvarer og vilde urter går fint i tråd med den klimavenlige grundtanke. Resultatet er en række super velsmagende retter, som gør det alt andet end kedeligt at spise med tanke for, hvordan vi ønsker verden skal se ud om 100 år.


Pressen skrev:

"Mad behøver ikke at være kedelig, fordi den er lavet med omtanke for klimaet... Vi er på Noma-niveau, hvor retterne med sæsonopdelingen lægger op til genial - men ikke altid kompliceret - kogekunst med spændende smagssammensætninger, overraskende ingredienser og god samvittighed. Efter en grundig introduktion til, hvordan du som forbruger skal købe ind med tanke på klimaet, er det kun at give sig i lag med opskrifterne."  - Fyens Stiftstidende

"Kokkenens klimakogebog har i sin inderste kerne til hensigt at ændre vores adfærd og få os til at reflektere over konsekvenserne af vores forbrugsvaner. Men bogens scoop er, at den leverer sine budskaber sammen med et forsvar for den gode smag og den elementære madglæde. Denne bog viser, at bæredygtighed sagtens kan rime på velsmag og sexede serveringer." - Kultunaut

"Vivi Schou er en af de tre kvinder (de to andre er vietnamesiske Ahn Lê og kogekonen Charlotte Grønlykke), der sammen med syv mænd (!) bidrager med opskrifter til årets fornuftigste madbog ’Kokkenes klimakogebog’, der umiddelbart kan lyde som en røst fra det gastronomiske bibelbælte med budskab om verdens frelse a la: Red sælerne, sved din egen tran … Det er det slet ikke. Det er velsmagende alvorsord, der bygger på det faktum, at omkring 30 pct. af klodens CO2-udledning stammer fra vores fødevareproduktion, især den industrielle. Den er skrevet med den store pegefinger af redaktøren, Stine Gudmundsen-Holmgreen, og Jørgen E. Olesen fra Institut for Jordbrugsproduktion og Miljø ved Aarhus Universitet."  Politiken synes - Politiken

"De utrolig lækre, spændende og varierede opskrifter i denne bog er selvfølgelig årstidsinddelte. Kokkene, der har kreeret opskrifterne, er et bredt udsnit af nogle af Danmarks stjernekokke som f.eks. Erwin Lauterbach, Rasmus Kofoed, Søren Gericke og mange andre. De har alle fået oplysninger om klimavenlige råvarer, hvorefter de har budt ind med fortrinsvis hverdagsretter, og det er da lykkes. God mad med god samvittighed." - Bogmagasinet



Udgivelsesår: 2010 - ISBN: 9788779734111 - 192 sider/illustreret - Redigeret af Stine Gudmundsen-Holmgreen - Omslag og fotos Lars Gundersen

Læs mere om Stine Gudmundsen-Holmgreen (red.)
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv





Til toptil forsidenTil forrige side