Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Marianne Lentz
Livet efter 11. september
Pris: 269 kr.

Hvordan reagerer man som helt almindelig borger, når et terrorangreb rammer ens by? Hvad går der igennem hovedet på én, når hverdagens trivialiteter afløses af død og ødelæggelse for øjnene af én? Og hvordan kommer man videre efter sådan en oplevelse – som menneske og som samfund?

 

Den 11. september 2001 rammer to amerikanske rutefly med sytten minutters mellemrum hver sit tvillingetårn i New York. Kort efter brager et fly ind i Pentagon i Washington D.C., mens et fjerde fly styrter ned på en mark i Pennsylvania. På få minutter erklæres USA i undtagelsestilstand.

 

I denne bog følger vi ti helt almindelige newyorkere på dagen for terrorangrebene og tiden, der følger. Nogle befinder sig i begivenhedernes centrum, andre længere væk. Nogle flygter over broerne til Brooklyn og Queens, mens andre søger mod katastrofens midtpunkt eller bliver på Manhattan for at gøre, hvad de kan for at hjælpe og være tæt på det hele. Nogle fremhæver frygten og vreden; andre fokuserer på fællesskabet og den samhørighed, der opstår i byen i kølvandet på angrebene.

Det er ti personlige beretninger fra den skelsættende dag i New York - men også overvejelser og eftertanker om livet efter 11. september.

 

Marianne Lentz (f. 1980) – freelancejournalist og cand.mag. i medievidenskab – var på studieophold i USA, da terrorangrebene fandt sted. Livet efter 11. september er hendes første bogudgivelse.

 

Interview med Marianne Lentz: Saxo.com

 

Pressen skrev:

 

’'Livet efter 11. september’ er et tankevækkende miks af erindringer og nuet, og hvad vi hver især kan lære af det hele. Lære, hvordan man skal handle, hvis det værste sker, kan man jo ikke, men man kan i det mindste tænke over, hvordan diverse regeringer har håndteret og især misbrugt truslerne siden...... Hvis der stadig var noget, der hed klassesæt i skolerne, burde denne bog være selvskreven. Nu er den så bare velskreven.'' - 

Politiken synes Politiken

 

''Marianne Lentz formår eminent at brede de ti beretninger ud og føre dem ind i katastrofens sammenhæng. Tillige formår hun at samle beretningerne med det perspektiv, at interviewene er foretaget i efteråret 2010. Vi er helt inde i katastrofens nervebaner – og vi er helt ude, hvor vi kan se, hvad det skulle komme til at betyde. For verden. Og for ti helt almindelige mennesker. Ti år efter''. -         Ekstra BladetUdgivelsesår: 2011 - ISBN: 9788779734999 - 256 sider. Omslag af Mikkel Henssel.

Læs mere om Marianne Lentz
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side