Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Christian Braad Thomsen
Film med håndskrift
Pris: 299 kr.

Essays om de danske filmskabere Nils Malmros, Jytte Rex, Lars von Trier, Simon Staho, Pernille Fischer Christensen og Christoffer Boe.

Rigt illustreret og med DVD med filmeksempler

 

Forfatteren og filminstruktøren Christian Braad Thomsen argumenterer i denne bog for, at de vigtigste danske filmskabere er dem, der nægter at underkaste sig underholdningsindustriens krav og i stedet skriver deres film med håndskrift. For dem er film ikke fabriksarbejde, men en dybt personlig henvendelse til publikum. De bruger kameraet lige så intimt som forfatteren sin pen eller maleren sin pensel. De repræsenterer filmkunstens fremtid.

 

Nogle af dem har fået tag i et betydeligt publikum – f.eks. Lars von Trier, Nils Malmros og senest Pernille Fischer Christensen – mens andre som Simon Staho og Christoffer Boe endnu er ret ukendte uden for filmkunstens indercirkel. Og helt for sig selv står den dristige eksperimentator Jytte Rex.

 

Christian Braad Thomsen portrætterer dem alle seks i Film med håndskrift. Bogen viser hvordan de gennem nyskabende personlig fantasi har formået at styre fri af både den kommercielle films åndløshed, avantgardefilmens narcissisme og amatørfilmens kejtethed og i stedet har skabt store film med en personlig håndskrift.

 

Obs. Samtidig med at Film med håndskrift udkommer på Tiderne Skifter, udsender Another World Entertainment en dvd-udgave af Christian Braad Thomsens dokumentarfilm Blues for Montmartre. Den spillefilmslange dokumentarfilm kaster et personligt blik på 1960'ernes Jazzcafé Montmartre, der for Braad Thomsen og mange andre var en blanding af dagligstue og jazzuniversitet. Filmen rummer arkivoptagelser med Dexter Gordon, Stan Getz, Ben Webster og andre jazzstjerner, der slog sig ned i København.

 

Pressen skrev:

 

"Filminstruktør, filmimportør, journalist, debattør, polemiker, smagsdommer, forfatter, foredragsholder med mere. Christian Braad Thomsen har mange jern i ilden. Og hans engagement og entusiasme er det gennemgående træk, hvad enten han beskæftiger sig med darlings som Hitchcock, franske nybølge, Bob Dylan, Freud eller noget helt femte. Kendere af hans skriverier vil vide, at han aldrig lægger fingrene imellem, når han uddeler ros og ris. I sin nye bog portrætterer han fem danske filminstruktører, ”der har formået at styre fri af både den kommercielle films åndløshed, avantgardefilmens narcissisme og amatørfilmens kejtethed og i stedet har skabt store film med en personlig håndskrift … Den umage blanding af fagbog og læserbrev er … forfriskende. Det er nemlig helt befriende at mærke en forfatter med klare holdninger til sit stof … Braad Thomsen formår også at træde et skidt tilbage og lade os se tingene i en større sammenhæng, end vi er vant til i avisernes filmstof … Malmros og Jytte Rex-afsnittene er rent læseguf … Christian Braad Thomsen er en mand med stærke meninger, og når han blander dem med viden og ideer, er det spændende at læse. Man kan være rygende uenig, blive provokeret og synes, at manden er lallende idiotisk. Men underholdende og provokerende, dét er det hele vejen."
- Filmmagasinet Ekko  

 

''Fra en forfatter og filmkunstner, du frugtbart kan være uenig med over en fadbamse i ro og mag om en film eller to. Så dette må være årets julegave under træet til alle aficionados af filmens verden i almindelighed, anderledes filmkunst i særdeleshed.'' -

Politiken synesPolitiken
 
''Der er få, der på samme besnærende facon har formået at videreformidle sin lidenskab til filmmediet, på dansk vel at mærke, som Thomsen. Det talent har han ikke mistet, for også "Film med håndskrift" er en veloplagt og velskrevet sag.'' - Jyllands-Posten

"Inspirerende og underholdende filmformidling" - Lektørudtalelse
Udgivelsesår: 2011 - ISBN: 9788779735019 - 320 sider. Rigt illustreret og med DVD med filmeksempler. Omslag af Malene Henssel.

Læs mere om Christian Braad Thomsen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side