Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Lars Movin
Captain Beefheart - En Bebop-monografi
Pris: 200 kr.

Som frontfigur i The Magic Band udgav Captain Beefheart (1941-2010) fra 1967 og frem en række højst originale plader. Der var tale om en absolut anderledes musik, hvor træk fra rock, blues og pop blev integreret med avantgardistiske elementer i et egenartet og personligt udtryk, tilsat syrede, dadaistiske tekster, der også placerede Van Vliet som en af rockscenens få sande poeter. Skelsættende var især dobbeltalbummet Trout Mask Replica (1969), et hovedværk, der skulle ændre rockens historie

Efter at have trukket sig tilbage fra musikscenen i 1982 markerede han sig som maler, og hans billeder har været vist på flere udstillinger i USA og i Europa.

Lars Movin førte en lang telefonsamtale med ham den 30. januar 1991. Sammen med andre interview, som han har foretaget med centrale personer i miljøet omkring Captain Beefheart, udgør denne samtale et helt unikt, originalt materiale, som er integreret i teksten.


Pressen skrev:

”Bogen fremstår så gennemført i både sin disponering af stoffet og layoutet, at det er en fryd at hengive sig til en svunden tids koryfæer, der trækker spor til nutidens musikscene. Movin har tilføjet noget nyt til den kultur og den musik, han beundrer så meget: nyt materiale til nye fans. Vi snakker her om et stoppested i musikhistorien, og det ville være en skam, hvis man ikke benyttede chancen for at køre med."
Caspar Andreas Dyrehauge, Kultunaut

"(...) Movin er utroligt velartikuleret og lødig i gennemgangen af Beefhearts udgivelser."
Torben Rølmer Bille, Kulturkapellet

"Lars Movins bog om Don Van Vliet, alias Captain Beefheart, er beundringsværdig. Solid research baseret på grundige interview med kaptajnen selv og et par af musikerne i hans mere eller mindre ’magiske bands’ og en klar fortsættelse af Lars Movins tidligere gravearbejder i de mere hippe amerikanske jordlag."
Peter Laugesen, Information

"Så det er en fremragende bog, som jeg stærkt kan anbefale. Her er manden, som en Tom Waits altid har måttet referere til (de kom fra samme område), og vi kommer oven i købet omkring med en seriøs kildeliste og diskografi, som de fleste kunne lære af. Bogen kan synes nørdet, men tak for det, for den er et fortræffeligt redskab for den, som vil udforske fænomenet yderligere, og er oven i købet stærkt velskrevet."
Torben Holleufer, Gaffa

"Med baggrund i samtaler, interviews og et ualmindeligt sikkert greb om rockens historie fortæller Lars Movin om Captain Beefhearts kunst og særegne værk. (...) Og ønsker man at fordybe sig i detaljerne og bevæge sig længere ind i Captain Beefhearts fascinerende musikunivers, så er Movins bog ganske enkelt et must. Sjældent har jeg læst en rockmonografi så velskrevet og indsigtsfuld."
Leon Jaurnow, Bogmagasinet

 Udgivelsesår: 2010 - ISBN: ISBN 978-87-7973-418-0 - 252 sider - illustreret - Omslag Per Kirkeby

Læs mere om Lars Movin
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side