Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Klaus Riskær Pedersen
Afmagt
Biografi
Pris: 199 kr.

Om bogen

 

Erhvervs- og finansmanden Klaus Riskær Pedersen (f. 1955) blev i 2007 kendt skyldig i bedrageri og idømt syv års fængsel. Han flytter fra sin herskabslejlighed i det indre København til en celle på 6 m2 i statsfængslet i Sønder Omme. Efter fem års afsoning rammes han af den uundgåelige følelse af afmagt og skriver denne bog.  Om fornedrelse og skyld, om ret og uret, om tab – af virkelighed, kærlighed, frihed. Spærret inde i 64.800 timer får tiden en ny betydning, dagene et nyt indhold. Som bogen skrider frem afløses overvejelser over fængselslivets vilkår af spørgsmål af mere etisk karakter. Forretningsmanden må vende blikket indad og stille sig selv sig selv til regnskab. Størst bliver problemet at genstarte sit eget liv. Kan han komme ud på den anden side med tavlen visket ren?            

 

 

Om forfatteren

 

Klaus Riskær Pedersen er født 1955 i København og er søn af forfatter og modstandsmand Knud Pedersen og Dorthe Palle Madsen (f. Pihlkjær) der er cand.mag. Klaus Riskær har en dobbelt kandidatgrad fra Copenhagen Business School i finansiering fra 1978 og i innovation fra 2010.

            Som seriel iværksætter har Klaus Riskær udviklet, opbygget og solgt en snes virksomheder igennem tre tiår. Fra intoduktion af venturekapital og investeringsfonde i udenlandske aktier som blev overtaget af Jyske Bank A/S i 1983, til monopolbrud på radio og TV i 1983-85 som idag kendes som Radio Voice A/S og SBS tv-kanaler i Danmark; databasesøgetjenester som blev solgt i 1990 og idag drives som Infomedia; finanstidskrift der blev solgt i 1990 og idag udgives som Finans/Invest; børsinformationer i realtid der idag er overtaget af Morningstar (US); modelbureauer som idag kendes som Elite Models og Scandinavian Models; internetadgang der blev solgt i 2000 og idag er en del af Telenor A/S; stamcellebehandling som blev solgt i 2008 og idag drives som StemCare A/S og sundhedspleje som blev solgt i 2010 og idag drives som HjemmeHjælpen A/S.

            Især i 1980‘erne blev Klaus Riskær kendt i offentligheden ved hans aktiviteter som finansmand, hvor han forsøgte fjendtlig virksomhedsovertagelse af bl.a. Fisker & Nielsen A/S (Nilfisk), og lykkedes med at overtage kontrollerende aktieposter i de børsnoterede selskaber Akkumulator Invest A/S (1987), Christianshavns Oplagspladser A/S (1988), TopSil Semiconductors A/S(1988), Ahorro Familiar SpA (Spanien 1989) og Consortium Immobilier de France S.A. (Frankrig 1990).

            Politisk har Klaus Riskær været direkte involveret i dansk politik, gennem hans store arbejde med at trække byvælgere ind i det liberale parti Venstre, som ved et senere valg sendte ham i Europaparlamentet (1989-1994) med 58.000 personlige stemmer. I hans ungdom var han aktiv på venstrefløjen af dansk politik med udgivelsen af ungdomsbladet Aktiv (1969-1971), BZ-aktionen af Nærum Posthus (1970) og stiftelse af ungdomscenteret Wesselsminde i Søllerød (1971).

            Klaus Riskær debuterede som forfatter med De Unges Kig ind i Finansverdenen (Gyldendal, 1971)kun 16 år gammel. Efter en personlig konkurs i 1992 udgav Klaus Riskær selvbiografien ‘Manden bag Klaus Riskær’(1993). Hans visionsprojekt for ny tid ‘Understrøm (2008) har siden udgivelsen haft sit eget liv på nettet. Klaus Riskær har også udgivet de meget personlige bøger ‘Ankomsten’ (2009) på Forlaget Gyldendal og ‘Afmagt’ (2013) på Forlaget Tiderne Skifter.

Om Klaus Riskær er der udgivet tre forskellige biografier ‘Klaus Riskær Pedersen’ (Bull & Mynderup, Forlaget Børsen, 1990),‘Klaus Riskær‘ (Henrik Madsen, Forlaget Politiken, 2000) og ‘Riskær’ (Ulrick Sass, Schultz Forlag, 2003). Filminstruktøren Christoffer Boe lavede en portrætfilm om Klaus Riskær til TV2 i 2007.

            Akademisk, forretningsmæssigt, politisk, kulturelt og i livserfaring, er det svært at finde en mere sammensat person i det danske offentlige liv. Hans vedvarende placering på forkanten af samtidens kreativt destruktive processer, har givet ham en fremtrædende placering i det offentlige rum, hvor de fleste danskere ved hvem ‘Riskær’er, men de færreste kender ham godt.

 

Pressen skrev:

 

"Hvordan Riskær har oplevet dette ophold bag tremmer, har han nu skrevet bogen Afmagt om.
 Bogen gør dybt indtryk"
   
                                                                                                                         Davis Rehling, Information.

 Udgivelsesår: 2013 - ISBN: 9788779735965 - 133 sider - Omslag Mikkel Henssel

Læs mere om Klaus Riskær Pedersen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side