Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Klaus Rothstein
Ord og handling
Pris: 299,00 kr.

Ord og handling er en essayistisk sporjagt i det litterære landskab, hvor store forventninger, bristede forhåbninger og gådefulde skæbner træder frem i hidtil ukendte breve, efterladte manuskripter, rørende dedikationer og oversete bøger. Noget bringer ny viden om kendte forfattere, der satte markante aftryk i litteraturen – andet kaster lys over nogle, der forsøgte uden at lykkes. Det begynder med en undren og ender med en opklaring. Klaus Rothstein skriver bl.a. om:

 

Den svenske digter Maria Wine voksede op som børnehjemsbarn i Danmark, og fik senere et bemærkelsesværdigt samliv med den store digter Artur Lundkvist. Her skildres hendes liv og lyrik for første gang på dansk. 

 

Den amerikanske forfatter Flannery O'Connor blev i 1950'erne ven med en dansk forlagsrepræsentant. Her er historien om deres venskab – og en række breve fra den berømte forfatter, som her offentliggøres for første gang nogensinde.

 

Den danske dramatiker Mogens Linck fik i 1950 antaget et skuespil på Det Kongelige Teater, men kort før premieren blev det pillet af programmet. Historien om den politiske censurskandale på teateret er gået i glemmebogen, men fortælles her i sammenhæng for første gang.

 

Den danske forfatter Egan Christians er en gåde. Han udgav kun en enkelt roman, der skildrer hans tid som britisk politisoldat i Britisk Østafrika. Hvem var han? Hvad blev der af ham? Historien om ham har aldrig været fortalt før.

 

Pressen skrev:

 

Selv om Rothstein præsenterer sig som en slags litterær detektiv i den nye samling, er hans sigte ikke at afsløre store skandaler eller afsige moralske eller æstetiske domme over værker, forfattere, miljøer og den slags. Den er snarere at vise, hvor forunderlig en verden litteraturen og kredsløbene omkring den udgør - en verden fuld af mobilitet, mærkelige møder, fantastiske mennesker, tilfældigheder, forglemmelser og (gen)opdagelser. Rothsteins essay suger af de samme kilder som litteraturen selv, nemlig forundring og fortællelyst. Ikke mindst derfor er 'Ord og handling' oplivende læsning. 

                                                                     - Lasse Horne Kjældgaard, fem stjerner i Politiken

 

 

Klaus Rothstein er original, overraskende, han borer i dybden og leder os roligt til overfladen.

                                                                                             

                                                                                             -  Bettina Heltberg, WeekendavisenUdgivelsesår: 2013 - ISBN: 9788779735842 - 1. oplag, 318 sider

Læs mere om Klaus Rothstein
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side