Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Carl-Henning Pedersen, Sidsel Ramson
En søgen efter fugl Føniks - UDSOLGT
Pris: 450,00 kr.

En søgen efter fugl Føniks er Sidsel Ramsons hyldest til Carl-Henning Pedersen, hendes kære rejsekammerat gennem mere end tredive år.

 

Hun er fotograf, han kunst- og akvarelmaler, begge elskede at rejse, og de møder hinanden i Israel i 1975. På deres mange rejser sammen maler han, og hun tager billeder, og de præsenterer fælles udstillinger, især på Gallerie Asbæk i København og Avanti Gallery i New York.

 

Denne bog udkommer også i anledning af hundredåret for Carl-Henning Pedersens fødsel. Sammen med vennen Asger Jorn var han en del af det tidlige spontane maleri, som skulle føre til dannelsen af kunstnergruppen COBRA (1948-1951) i fælleskab med hollænderne fra Amsterdam – Appel, Constant, Corneille – og belgierne Dotremont og Alechinsky.

 

Carl-Henning Pedersen (1913-2007) viede sig fuldt og helt til sin kunst – et livsværk, der omfatter mange tusinde malerier, akvareller, skulpturer, tegninger, raderinger og litografier samt monumentale udsmykninger. Han har skabt et højst originalt univers, både gennem sine figurative motiver (masker, ansigter, fantasivæsner – halvt dyr, halvt menneske – drømmelignende landskaber) og gennem det svimlende lyriske i sit farvevalg.

 

Sidsel Ramson er født i Norge i 1937. Hendes uddannelse og karriere bragte hende fra København til University of California, Berkeley, og til Paris. Hendes særegne evne til hurtigt at komme tæt på folk har gjort det muligt for hende at fotografere i situationer, hvor andre ville blive nægtet adgang. Sidsel Ramson tilhører traditionen for ”engageret fotografi”, grundlagt af Robert Capa, Henri Cartier-Bresson og David Seymour.

 

Pressen skriver:


"»fra i dag er hele verden anderledes end nogensinde før,« skrev Gustaf Munch-Petersen i Mod Jerusalem fra 1934. Bogen her er et fint vidnesbyrd, indimellem bevægende, om, at sådan er det stadig for dem, der holder sig åbne for det."

- Information


”Det er dette særlige sammenvæv af konkret tid, sted og handling, og så det vibrerende liv af symbolik, af følelsen af en højere mening, af at blive guidet ind i noget nyt, der gennemstrømmer bogen ... Det er en rigt illustreret stemningsbog og en varm kærlighedserklæring ."

- WeekendavisenUdgivelsesår: 2013 - ISBN: 9782702210154 - 306 sider

Læs mere om Carl-Henning Pedersen
Læs mere om Sidsel Ramson
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side