Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Egon Clausen
I Grænselandet - rejsebreve fra Sydslesvig
Pris: 250 kr.

For 150 år siden led Danmark nederlag ved Dybbøl, og Slesvig-Holsten blev en del af Tyskland. Senere blev den nordlige del af Slesvig genforenet med Danmark, men syd for grænsen bor stadigvæk flere tusinde tyske statsborgere, der føler sig som danskere, og den danske stat betaler hvert år omkring en halv milliard i støtte til danske skoler, biblioteker, kirker, kunst og kultur. Men hvad er det med den danskhed? Hvem er disse dansksindede, og hvad tænker de om sig selv og om Danmark?

Egon Clausen har besøgt grænselandet og det danske mindretal– i deres hjem, været til møder, talt med skoleelever, spillet lotto, spist grønkål med sukker og pølse med sennep og kørt på kryds og tværs gennem det smukke land, som i sin tid blev kaldt for Danmarks rosenhave.
Gennem en række rejsebreve beskriver han landet, fortæller om dets historie, drøfter nutiden og stiller spørgsmål til fremtiden.

Egon Clausen er forfatter og tidligere redaktør på P1 i Danmarks Radio. Som forfatter har han dyrket rejsebrevet som en særlig genre og blandt andet skrevet bøger om så forskellige lokaliteter som Rostock, Texas og Vestjylland. Et gennemgående tema er ”udkanten” som et sted og en tilstand, der konstant er truet af glemsel. Det synes i høj grad at gælde for Sydslesvig, hvorom det mange gange har lydt: ”I skal ikke blive glemt” – men hvis historie og betydning ikke desto mindre huskes af færre og færre.

 

Pressen skriver:

”Den danske forfatter Egon Clausen har været på rejse i Sydslesvig med alle sine kvaliteter: En skarp iagttagelsesevne, en fin analytisk sans og en pen, der taler til alle. Han ved, hvad god formidling er .Det er en læseværdig og alt andet end ligegyldig bog, Egon Clausen har udgivet. Læs den selv.”

 - Flensborg Avis, Hans Christian Davidsen, fire ud af seks hakker


”Egon Clausen rammer både et bredt publikum, men også læsere med interesse for og relation til Sydslesvig. Og bogen rummer mange skarpe pointer.”

 - Kulturkapellet.dk

 

”En øjenåbner af en bog … Sprogligt er bogen en gave, og Egon Clausen kan både tage os ved hånden og respektere vores integritet.”

- Helsingør DagbladUdgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779736498 - 232 sider - Omslag: Mikkel Henssel -

Læs mere om Egon Clausen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side