Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Beth Juncker
Om processen - UDSOLGT
Pris: 295 kr.

Desværre udsolgt.

Begrebet skiller det æstetiskes betydning i kunst fra dets betydning i hverdagen. Det samler til gengæld det æstetiskes betydning både i kunst og i hverdag på tværs af aldre, køn og generationer. I omgangen med kunst og kultur ophæves modsætningerne mellem lyst og pligt, leg og arbejde, nydelse og nytte, æstetik og etik, sensitiv og rationel erkendelse - mellem nuet og fremtiden. Her er det æstetiske og dets fortolkningsfællesskaber forudsætningen for det sociale.
     De har ytringsfrihed. De har ret til adgang til kunst, kultur, medier, information og oplysning. Og de bruger det! De har erobret mobiltelefoner, mp3-afspillere, computere, internet, skype, sms, mikrofoner, film-, teater- og tv-scener. De er troldmænd på tasterne.
     Læsning er et redskab, ikke en kultur. Nakskov kan søges, hvis den findes, stavning diskuteres. De tager ned til Norge og op til Italien. De elsker natur, bedsteforældre, forældre, familie. De elsker at blande sig i alt og brokke sig over alt – i skoler, i familier, i fritid.
     Det er børn – eller er det?

Moderne børn og deres mediebarndom deler de offentlige vande. Pressen fisker i forskere. Der går PISA og prøver i politikken. Der er grund til at bremse op og gå vores viden efter i sømmene – hvad ved vi egentlig om børn, barndom, børnekultur og børns kultur?
    Det har Beth Juncker gjort i denne bog. Ikke generelt, men i forhold til det æstetiskes betydning i hverdag og i kunst. Har det æstetiske betydning i børns kultur? spørger forfatteren – og bogen er svaret.

Pressen skriver:

"Beth Juncker argumenterer overbevisende for en forskel mellem det æstetiske og det sociale på et kulturelt felt, og hun dokumenterer den i casestudier af børnelitteratur. Derfor er hendes afhandling et vigtigt bidrag til den fortsatte udvikling af børnekulturen i alle dens afskygninger... Hele analysen fortjener et videre perspektiv ind i den enorme standardisering, der finder sted i massekulturen. Kan barnesjælen og børnekulturen reddes her? Men Beth Juncker har lagt et fornemt grundlag for både vores forståelse og nødvendige indsats." - Politiken

"Børn vil gerne lege - og det samme vil Beth Junckers disputats om børnekultur, den første af sin art herhjemme... Om processen beviser, at en doktordisputats ikke længere er en genre, der behøver at være gradbøjet kedsomhed, medmindre man hører til inderkredsen."- Jyllands-PostenUdgivelsesår: 2006 - ISBN: 8779731953 - Omslag: Michala C. Bendixen - Sider: 304 - 1. udgave -

Læs mere om Beth Juncker
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side