Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Klaus Rothstein
Soldatens år - Afghanistan-krigen i dansk litteratur og kultur
Pris: 299 kr.

Danmark var i 12 år en del af den internationale militæroperation i Afghanistan. 43 danskere mistede livet og flere hundrede er kommet hjem med fysiske og psykiske skader. Nu er de sidste kamptropper trukket ud, og politikere og medier er begyndt at diskutere, hvad der gik godt, og hvad der gik galt.

Men krigen har også sat sine spor i dansk litteratur og kultur – i både romaner, lyrik, thrillers, dramatik, ballet, opera, film, billedkunst, børnebøger, popsange m.m. Hvad er det ved krigen, der optager kunstnerne?

Klaus Rothsteins hovedpointe i Soldatens år er, at de danske kunstnere stort set har ignoreret krigen som politisk fænomen. Hvad det var der lå til grund for den, interesserer ikke forfatterne og deres kolleger. Derimod er de levende optagede af soldaten som person, i særdeleshed soldatens svære hjemkomst og de traumer, han har med hjem fra krigen. Her adskiller nutidens litteratur sig ikke væsentligt fra skønlitteraturen efter 1. Verdenskrig, hvor Return of the Soldier er et klart tema.

Soldatens år beskriver og diskuterer en lang række værker i mange genrer og udpeger en tendens: Krigen er kompleks, soldaten er konkret. Derfor er den hjemvendte soldat med mentale problemer krigskulturens hovedfigur.


Pressen skriver:

"Rothstein leverer glimrende iagttagelser til de enkelte værker af Lars Husum, Dy Plambeck, Das Beckwerk, Carsten Jensen med flere, men han samler også observationerne i tematiske mønstre, som giver stof til eftertanke."
- Politiken, ♥♥♥♥

"De danske Afghanistan-soldater har efterladt mange fodaftryk, også i litteratur, film og kunst. Soldatens år leverer det store overblik over det kulturelle output. Tak for oversigten og Rothsteins rimelige tendens. Hvor er krig dog noget modbydeligt noget"
- Weekendavisen


Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779737044 - 272 sider - Omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Klaus Rothstein
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side