Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

David Van Reybrouck
Imod valg
Pris: 249 kr.

I denne bog søger David Van Reybrouck frem mod nye måder at revitalisere vores demokratier på ved at trække os mere aktivt ind i alt, hvad der angår os som samfundsborgere.
Imod valg er et forsvarsskrift for demokratiet. Den er samtidig en insisterende opfordring til at foretage grundlæggende forandringer i den måde, vi organiserer styringen af vores samfund på.

Vores vestlige demokratier synes at være angrebet af en svækkelse, som for det meste er karakteriseret ved én fremherskende følelse: mistillid. Borgerne nærer mistillid til politikerne, men politikerne nærer også mistillid til borgerne. Det synes faktisk at dreje sig om gensidig mistillid.
Skønt et stigende antal borgere er vrede på politikere, partier og parlamenter, er de næsten aldrig vrede på valgene. De foragter de valgte, men dyrker valgene. Men hvad nu hvis valg er en del af problemet? Hvad hvis valg, som en demokratisk procedure med henblik på at lade folk tale, er blevet forældede? Hvad hvis valg ikke længere er synonymt med demokrati? Når det kommer til stykket, har vi eksperimenteret med demokrati i næsten 3.000 år, men kun i 200 år med valg.

David van Reybrouck (f. 1971) er belgisk kulturhistoriker, arkæolog og prisbelønnet forfatter. På dansk udkom i 2012 hans store prisbelønnede og internationale bestseller Congo – Historien om Afrikas hjerte. En milepæl i den politiske og historiske reportage, som overalt blev modtaget med begejstring.

 

Pressen skriver bl.a.:

"Hvad nu, hvis valg ikke er kernen i vores demokrati, men problemet? 'Imod valg' er et godt debatoplæg, og problemstillingen er uhyggeligt vigtig."
- Berlingske Politiko ★★★★★


Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 978879737020 - 212 sider - oversat fra hollandsk af Birthe Lundsgaard - Omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om David Van Reybrouck
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side