Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Klaus Rothstein
Det der var
Pris: 165 kr.

USA fra kyst til kyst på cykel, 1982. En rejse genskabt i erindringen. Klaus Rothsteins nye bog er på en gang et rejseessay, et erindringsessay og en resigneret refleksion over et venskab, der var engang.

Det der var er en rekonstruktion af en rejse på tværs af Reagans USA. Sammen med en ven cyklede forfatteren som helt ung fra Seattle til New York. Det blive en oplevelse for livet, men da de kommer hjem, er der sket noget med venskabet, som aldrig igen vil blive det samme.

Rejsen finder sted under den kolde krig, og de to unge danskere møder flere gange amerikanere, der bekymrer sig meget om krigstruslen fra Sovjetunionen. Men først og fremmest mødes de alle steder med åbenhjertig gæstfrihed. Rejsen på cykel – og erindringen om den – giver anledning til refleksioner over det at bevæge sig, over de livsafgørende valg, vi træffer uden at vide det, og om hvad det er, der sker – eller ikke sker – når et venskab toner ud og hører op.

Udvalgte anmeldercitater:
”Det er som at være der selv – igen. For den læser, der ikke har tilsvarende forudsætninger, er bogen skrevet så medrivende, at læseren vil opleve sig som rejsende i tiden og på stederne.”
- Information

”Den lille, ret lækkert designede retrobog, på størrelse med en baglommeguide, er ”genskabt erindring”, som der står. Dermed lander den det sted mellem poesi, konstruktion og virkelighed, hvor man muligvis kommer sandheden allernærmest.”
- Kristeligt Dagblad

”Det er en fornøjelse at læse ”Det der var”. Rothsteins essaystemme er klar, tilbageholdende og nøgtern, med et tydeligt anstrøg af vemod, men uden egentlig sentimentalitet.”
- Jyllands-Posten

Læs et uddrag af bogen her:
Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737310 - 98 sider - omslag: Mikkel Henssel - 12.06.15

Læs mere om Klaus Rothstein
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side