Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

KVINDER red., Signe Arnfred m.fl.
KVINDER
Pris: 300 kr.

I år er det 40 år siden, det første nummer af KVINDER kom på gaden. 2015 er også året, hvor kvinder kan fejre 100-året for valgret, og det giver anledning til refleksion over nutidens situation som kvinde.

Bladet udkom 1975-1984 med 56 numre i alt. Magasinet var i sin samtid talerør for Rødstrømpebevægelsen, men fungerede også som udstillingsmontre for nybrydende kunstneriske eksperimenter med feministisk afsæt.

KVINDER var i sin tid et markant udtryk for kønspolitiske tanker om kvindeliv og kvinders erfaringer, om krop, køn, seksualitet, kunst og kultur og med familie- og ligestillingspolitiske visioner. Bladet var et sprudlende, vildt energisk og inspiratorisk forum for en feministisk og politisk bevidst debat, drevet af forskellige erfarings- og synspunkter fra de mange kvinder, der bidrog til bladet.

KVINDER har genvundet sin aktualitet i den kønspolitiske debat, og udgivelsen kan med sin historicitet bidrage til en nutidig diskussion. Forhold har ændret sig, men tanker om et helt liv med balance mellem familie- og arbejdsliv, 6-timers arbejdsdage, ligeløn, barselsorlov til fædre, kønsidentiteter og den fødende, ammende, menstruerende, seksuelle og aldrende krops vilkår er stadig på dagordenen i den aktuelle debat.

Udvalgte anmeldercitater:

"oplevelsen af at læse bladet, som det var dengang, et altid energisk, veloplagt og farvestærkt layoutet blad båret af græsrodsånden."
- Kristeligt Dagblad, ★★★★

Læs et uddrag her:

 Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737112 - 400 sider - omslag: KVINDER redaktionen - udgivelsesdato: 18.09.15

Læs mere om  KVINDER red.
Læs mere om Signe Arnfred
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side