Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Dorrit Saietz
Adoptionens slagmarker
Roman
Pris: 299 kr.

Er det kærlighed eller menneskehandel, når barnløse danskere med hjertet fuldt af forhåbninger og forventning rejser ud og henter et barn ”hjem” fra Afrika, Kina eller Indien? Tænker de på, om barnet, de gør til deres eget, i virkeligheden har en familie, som det bliver skilt fra for bestandig?

De seneste år har bragt en lang række afsløringer frem om det danske og internationale adoptionssystem, hvor langt fra alt er, som det ser ud til, under den pæne overflade. Adoption er nemlig også et benhårdt marked, hvor efterspørgsel driver udbud og store pengebeløb skifter hænder. Hvor børn bliver skilt fra deres forældre på grundlag af løgne og halve sandheder. Og hvor nogle af de børn, der skulle have et nyt liv og en ny chance i et nyt land, ender med at blive ofrene.

Denne bog tager læseren med på en rejse gennem det landskab, som udgør adoptionens slagmarker. Her udkæmpes en global krig om adgangen til de små, raske børn, som velstillede vestlige adoptanter efterspørger. Slaget bølger i Mumbais slumkvarterer og i landsbyerne i Etiopiens højland, i EU-kommissionens kontorer i Bruxelles og kongressen i Washington. Og dønningerne forplanter sig – også til Danmark, hvor stadigt flere adopterede som voksne opdager, at deres adoption og hele den historie, de er vokset op med, bygger på løgne.

Adoption har i mange tilfælde udviklet sig til et overgreb mod grundlæggende menneskerettigheder, som også danske myndigheder medvirker til og støtter med millioner af skattekroner. Spørgsmålet er, om vi fortsat skal adoptere børn fra udlandet til Danmark? Eller om det ville være bedre at hjælpe børn og deres familier i de lande, børnene kommer fra?

Udvalgte anmeldercitater:

”En ny og skarp aktør i adoptionsdebatten er kommet på banen”
- Politiken, ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

"Adoptionens slagmarker er en yderst vigtig bog, der samler meget af den viden, som findes om de negative sider ved adoption. ... en fremragende researchet og forfærdeligt afslørende bog og et oplæg til selvransagelse og mere ansvarlighed hos politikere, embedsfolk, formidlere og adoptivforældre. Må den blive læst!"
- Berlingske

"et levende fortalt og detaljeret indblik i, hvordan adoptionssystemet grundlæggende behandler børn”
– Information

”Bogen er en nødvendig, stærk og meget anbefalelsesværdig”
- Åbenhed i adoption

Læs et uddrag her:

 Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737556 - 360 sider - udgivelsesdato: 23.10.15 - omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Dorrit Saietz
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side