Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Bjørn Meidell
Bag muren
Pris: 269 kr.

Bag Muren – Hverdag i en apartheidstat er en topaktuel bog om palæstinensere og israelere. Gennem individuelle skæbner tager bogen temperaturen på Vestbredden, i Jerusalem og Israel – i det lille og det store perspektiv.

Efter mange års fravær rejser Bjørn Meidell tilbage til Palæstina for at finde to børn, som i 1989 fik sprængt deres hjem i luften. Hvordan er det gået dem?
Og hvor er Israel og palæstinenserne på vej hen? I Tel Aviv opsøger forfatteren 92-årige Uri Avnery. Efter medlemskab af en jødisk bombegruppe i 1930´erne har han viet sit liv til at bygge bro til palæstinenserne. På Vestbredden møder Meidell beduiner og andre, som kæmper for at beholde deres jorde og hjem. På sin rejse slår han følge med en gruppe unge kvinder med palæstinensiske og bosniske rødder og spørger: Hvad leder de efter i Jerusalem og på Vestbredden? Endelig møder han Palæstinensernes stemme nr. 1 i de globale medier Hanan Ashrawi, som gør status og samler trådene efter årtiers katastrofer.

Bjørn Meidell, f. 1950, er lektor i samfundsfag og historie. Har tidligere udgivet bl.a. Slået med beundring – fascination, flugt og frihedskamp(2005) og Bag Sløret i Jerusalem, Cairo og Beirut (1996). Senest udkom Frygt og Fryd i Damaskus – Mennesker, Politik og Religion (2010).

Udvalgte anmeldercitater:

“…en fængslende tour de force i det besatte Palæstinas fortid og nutid. En tiltrængt stemme i den aktuelle debat. ... mange perler i dette tiltrængte og befriende indspark i debatten. ... interessant og både morsomt og tragisk at læse interviewene med de kendte folk fra den israelske fredsfløj, som både er meget lille og splittet.”
- Palæstina Orientering

"Bogen er velskrevet og fyldt med nyttige noter ... et interessant indblik i, hvordan det såkaldte civile samfund tænker og handler"
- Arbejderen

“…..glimrende og nærværende beskrivelse af de mennesker, der gemmer sig bag de få historier, som når frem til os gennem danske medier. ... Bogen giver et godt indtryk af bredden i det palæstinensiske samfund og et indblik i den daglige undertrykkelse og dens resultater.”
- Modkraft

“indblik i livsforløb under besættelse … indlevende og medrivende. ... læseværdige interviews”
- Samfundsfagsnyt

Læs et uddrag her:


 Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737679 - 216 sider - udgivelsesdato 28.10.15 - omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Bjørn Meidell
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side