Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Peter Kemp
Løgnen om dannelse
Roman
Pris: 199 kr.

Løgnen om dannelse er en pamflet imod den herskende løgn om dannelse. Imod halvdannelse og et forsvar for dannelse. I den gode skole dannes og uddannes eleverne til social og global ansvarlighed. Noget sådant har ikke været ideen med folkeskolereformen af 2014. Der har været for meget fokus på, hvilke undervisningsmetoder der virker i skolen, og hvilke pædagogiske færdigheder der behøves for at få de svageste med. Man glemte, at det overordnede mål må være dannelsen af alle – både de stærkeste og de svageste – til socialt og verdensborgerligt engagement.

Peter Kemps pamflet er et forsvar for de gode uddannelsesinstitutioner, hvor man ikke bare lærer at tilegne sig informationer og skelne mellem god og dårlig viden, men også at leve sammen med andre. I den gode skole lærer eleverne at forstå og tage medansvar for det samfund, den kultur og den verden, de befinder sig i. Denne lærdom er den sande dannelse, som må indgå i al uddannelse.


Peter Kemp, f. 1937, er leder af Center for Etik og Ret i København og professor emeritus i filosofi ved Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU). Han har skrevet flere bøger. Senest er udkommet Verdensborgeren som pædagogisk ideal (2005), Den nye verdensorden (2007), Klimabevidsthedens barrierer (2009) og Filosofiens verden (2012).

Udvalgte anmeldercitater:

"Velgørende og vigtig læsning, der burde være obligatorisk på Christiansborg"
- Kristeligt Dagblad

"Peter Kemps pamflet er veloplagt, velskrevet og skarp. ... Denne bog bør blive en fast del af pensum på seminarierne."
- Weekendavisen

"Filosoffen Peter Kemp leverer et skarpt opgør med den hjemlige uddannelses- og skolepolitik."
- Information

"Bogen har stor relevans for ikke kun undervisere og lærerstuderende, men for alle med interesse og engagement i det danske uddannelsessystem. … en yderst velskrevet og tankevækkende udgivelse fyldt med engagement. Kemp brænder for sine pædagogiske idealer, hvilket tydeligt skinner igennem"
- Lektørudtalelse

Læs et uddrag her:

 Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737686 - 130 sider - udgivelsesdato: 30.10.15 - omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Peter Kemp
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side