Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Kultur og debat

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Sarah Wåhlin-Jacobsen, Gry Senderovitz, Ditte Nana Herskind
Ung kend din krop
Pris: 169,95 kr.

Den klassiske håndbog Kvinde kend din krop får nu følgeskab af en ny og yngre udgave: Ung kend din krop. Håndbogen er skrevet til unge, som er på vej eller er i puberteten. Når puberteten går i gang, forandrer kroppen sig, og nye tanker og følelser dukker op. Er det normalt at føle sig unormal? Er mine bryster forkerte, eller er tissemanden for lille? Ung kend din krop er fyldt med viden om krop, kønsdele og seksualitet, og bogen handler om at mærke sine egne og andres grænser, om lyst og ulyst, behov og holdninger, og om hvordan kropsidealer i samfundet påvirker vores selvopfattelse.

Men hvorfor netop en håndbog til generationen af digitalt indfødte? Fordi fejloplysninger florerer, og fordi internettet kan give de unge et forvrænget billede af krop og seksualitet. Ung kend din krop er derimod en begrænset samling af alt det, som unge har ret til at vide mere om, og bogen giver de unge mulighed for at mærke, føle og sanse, hvordan de har det. Unge i dag har helt nye muligheder og strategier for at være nysgerrige på sig selv, lege med grænser og kommunikere med andre. Unge undersøger naturligt det seksuelle og hvor grænserne går, og Ung kend din krop tilbyder de unge et sprog til at kunne forstå sig selv og andre. Uden løftede pegefingre klæder håndbogen de unge på til at tage gode beslutninger på egen hånd.

Ønsket er samtidig, at Ung kend din krop kan inspirere forældre, rådgivere og undervisere til fordomsfrit at fremme de unges naturlige nysgerrighed omkring seksualitet med fokus på lyst og nydelse og støtte deres følelsesmæssige udvikling i pubertetsårene. Ung kend din krop er forsynet med links til, hvor man kan finde mere information om emnerne eller få hjælp og rådgivning. Bogens tegninger viser de unge, hvor forskellige tissemænd og tissekoner kan se ud, hvad det vil sige at onanere og hvordan kønsdelene virker indvendigt. Bogens illustrationer er tegnet, så de – i modsætning til de tegninger, man plejer at bruge af kønsdele – rent faktisk ligner det, man ser, når man kigger mellem sine ben.

Bogens indhold: Din bog, Normal-unormal, Kroppen i puberteten, Bryster, Hår, Hud, Tissemand, Tissekone, Menstruation, Identitet, Hvem er du?, Familie, Hvilket køn er du?, At eksperimentere med sin stil, Alkohol og rygning, Selvskade, Forelskelse, Jalousi og misundelse, Lyst, Onani, Orgasme, Sex, Første gange, Ulyst, Grænser, Hvad er overgreb?, Når du har brug for mere hjælp, Værd at vide når man dyrker sex med andre, Hvornår kan man blive gravid, Prævention, Barn eller abort, Sexsygdomme, Frugtbarhed, Kroppen i samfundet, Kropsidealer, Internettet, Porno, Dit liv.

Bogen er skrevet af to jordemødre og en læge, som alle har erfaring med at rådgive unge om krop og seksualitet. Forfatterne har desuden bidraget til den seneste udgave af Kvinde kend din krop (2013).

 

"Bogen er henvendt direkte til den unge med et lixtal, så alle kan være med. Den gennemgår de forandringer, der sker med kroppen for både drenge og piger, og den mangfoldighed, der er i det normale ... God i skolesundhedsplejerskens reol."

- MAGASINET SYGEPLEJERSKEN

Læs, hvordan 5 unge anmelder bogen

Interview med forfatterne i Information

Pressebillede af forsidenUdgivelsesår: 2016 - ISBN: 9788702215397 - 128 sider - Omslag af: Marie Boye

Læs mere om Sarah  Wåhlin-Jacobsen
Læs mere om Gry Senderovitz
Læs mere om Ditte Nana Herskind
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side