Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Laura Hird
Født fri - UDSOLGT
Roman
Pris: kr.


Vic, midaldrende. Hypokonder, buschaffør. På lykkepiller. En gennemreel og omgængelig mand, men træt langt ind i sjælen. Desværre fuldkommen blind for, hvordan andre har det inderst inde.

Angie, ligeså midaldrende. Forelsket i sin brovtende chef i det bookmakerfirma, hun arbejder for. Snotforvirret, til tider ret infam og beregnende. Fatter ikke, hvordan hun nogensinde er havnet i saksen med to rædselsfulde pubertetsunger og verdens mest kedelige mand.

Joni, femten år. Ulideligt selvoptaget, konstant på nakken af alt og alle, konstant liderlig, bruger 24 timer i døgnet på at fantasere om, hvordan hun skal komme i bukserne på venindens (alt for gamle) elsker. Er i virkeligheden mest bare ulykkelig.
Jake, tretten år. Bliver mobbet på det groveste af skolens åndsformørkede gorilla-typer. Også konstant liderlig, evigt computerspillende. Egentlig en sød fyr, men præcis så øretæveindbydende som kun en lillebror kan være det.Den engelske presse skrev:

”Høj sproglig kvalitet som udtrykker en stærk fornemmelse af klaustrofobi og stille desperation.” – The Observer


Den danske presse skrev:

"Det er et solidt og gennemkomponeret portræt af en skotsk arbejderfamilie. Grå hverdagsrealisme med enkelte sproglige og følelsesmæssige glimt af noget andet."  -  B.T.

"Det er sort; det er ind imellem også kulravende sort humor, og det er den stinkende, klamme, onde og rå virkelighed. Laura Hird skriver en tæt, velfungerende hverdagsdialog, og hun får figurerne til at leve for øjnene af os."  -  Lektørudtalelse

"Laura Hird... byder på hardcore socialrealisme. Hendes fire personer skiftes til at være talerør for en virkelighed, der er så håbløs, at den er lige så tårefremkaldende, som den er morsom. Der er virkelig ikke noget godt at sige om familiens liv, og dét siger de fire personer så på hver deres fint tegnede måde, så man føler med hver af dem og suges ned i deres depridyb, indtil man overgiver sig til absurditeten med et overgivent grin... Født fri er britisk, post-thatchersk ubarmhjertighed, når det er virkelig godt."  - Information

 Udgivelsesår: 2003 - ISBN: 8774459848 - Oversat af: Nina Brenøe - Omslag: Mikkel Henssel - Sider: 304 - 1. udgave

Læs mere om Laura Hird
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side