Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Irène Némirovsky
Feber i blodet - UDSOLGT
Pris: 199 kr.

Inden Irène Némirovsky gik i gang med Storm i juni skrev hun i 1937-38 på en lille roman med titlen Feber i blodet. Udgivelsen måtte udskydes på grund af den tyske besættelse og manuskriptet forsvandt. Først nu – 70 år efter dens tilblivelse – udkommer Feber i blodet på originalsproget og i oversættelse på en lang række sprog.

Efter at have rejst vidt og bredt er Silvio vendt tilbage for at tilbringe sine sidste år i sit hjemland, nærmere bestemt i en lille, fredelig landsby i det centrale Frankrig, hvor han har sine rødder. Vi er i starten af 1930’erne. Silvio bor alene, holder sig for sig selv – og på afstand af egnens mere velhavende bønder.

En aften får han besøg af Francois og Hélène, to slægtninge, der bor i nærheden. De vil præsentere ham for deres kommende svigersøn, som er møller og skal giftes med deres datter Colette.

Som aftenen skrider frem får datteren sine forældre til at fortælle om dengang de mødte hinanden: Om deres kortvarige og platoniske møde for tredive år siden. Om Francois’ efterfølgende udlandsophold og Hélènes giftemål med en ældre og velhavende landmand. Og om hvordan de flere år efter genoptog deres kærlighedshistorie.

Efter brylluppet slår Jean og Colette sig ned i Moulin-Neuf i et stort, ensomt beliggende hus, som Jean netop har arvet. Kort efter indtræffer en dramatisk begivenhed, der får vidtrækkende konsekvenser: Jean drukner. En tragisk ulykke. Men så dukker et vidne op, som forklarer hvordan Jean faldt i floden ved Moulin-Neuf i forbindelse med en forbitret slåskamp med en anden mand ... En efter en begynder de mørke, dybt begravede hemmeligheder, der binder romanens hovedpersoner sammen nu at trævles op – hemmeligheder som peger i retning af en sidste, urovækkende og altafgørende afsløring.

Pressen skrev:

”Kære læser, und dig selv denne læseoplevelse. Hvad enten du vil varme dit gamle, kuldslåede hjerte ved skæret fra ungdommens brændende blod eller køle lidt af dit unge, brændende blod i skyggen af en gammel mand i frø.” – InformationUdgivelsesår: 2007 - ISBN: 9788779732445 - Oversat af Mone Hvass - Omslag: Mikkel Henssel - Sider: 138 - 1. udgave

Læs mere om Irène Némirovsky
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side