Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Karin Alvtegen
Skygge (HB)
Roman
Pris: 129 kr.

Modtager af Det Danske Kriminalakademis fornemme pris: Palle Rosenkrantz-prisen for bedste spændingsroman på dansk 2007. 

Nobelprismodtageren Axel Ragnerfeldt har alt, hvad han nogensinde kunne drømme om. Elsket, beundret og hædret for sine bøger kan han se tilbage på et langt liv omgivet af succes og respekt. Han er arbejdersønnen som takket være sin flid blev et nationalt ikon for hele det svenske folk, en mand hvis berømmelse er så stor, at ingen i hans nærhed kan undgå at blive påvirket af den.

I skyggen af Axels succes lever sønnen Jan-Erik, som ernærer sig af at forvalte faderens livsværk. I baggrunden er også moderen Alice, Jan-Eriks bedragne hustru Louise og deres datter Ellen. Tilsammen opretholder de billedet af den litterære gigant. Men vejen til succes og hæder er sjældent direkte – og giganter kaster ofte lange skygger. En ensom gammel kvindes død sætter gang i et skæbnesvangert hændelsesforløb. I kvindens efterladenskaber dukker oplysninger op om familien Ragnerfeldt som tyder på en langt mørkere historie end den lyse succesfortælling. En historie, der rummer frygtelige hemmeligheder, bedrag, løgne og død.

Skyld, bedrag, savn og skam. Skygge – Karin Alvtegens nye psykologiske thriller – har det hele og mere til: uhygge, tænderskærende spænding, bestående af lige dele ondskab og forbrydelse samt en ægte familiekrønike med mørke og fortrængte gerninger.
En fortid som får fatale konsekvenser, da en ensom 92-årig kvinde dør i sin lejlighed i Stockholm. Hun har år tilbage – viser det sig – været husholderske for den karismatiske forfatter og nobelpristager Axel Ragnerfeldt og hans familie. I det kulturelle Sverige er han et nationalt ikon, hvis livsværk forvaltes af sønnen Jan-Erik, fordi den gamle berømthed selv ligger på det yderste på et plejehjem. En central rolle i romanen spiller også Kristoffer, midt i trediverne og hittebarn. Han blev som fireårig efterladt på en trappe i forlystelsesparken Skansen og han ved stadig ikke af hvem.

Karin Alvtegen fortæller en grum historie om medaljens bagside og den pris som – visse – mennesker er villige til at betale for at opnå udødelighed.

Pressen skrev:

"Dyster som en novemberdag. Underholdende som lørdags-TV. Læs den!" – FFFFFF Femina

"Kære læser, læser du kun én krimi om året, så bør Skygge stå på din ønskeseddel, ligge under dit juletræ eller være din reservation på dit lokale bibliotek." – Bo Tao Michaelïs, Politiken

"Svenske Karin Alvtegens nye psykologiske thriller, Skygge, er intet mindre end en lille perle." – Kristeligt Dagblad

"Ingen kan skrive så lavmælt, knugende, smertefuldt og koldt insisterende som Karin Alvtegen – og så alligevel magte at holde læserens små næsehår strittende og fingrene krampagtigt kroget om de stive bind. Den svenske forfatter er simpelthen det blodfattige gys’ mester." – Fyens Stiftstidende

"Det er grumt og barskt, knugende og koldt at få et indblik i den nøgne menneskesjæl. Netop fordi Alvtegen så krystalklart og overbevisende gør rede for, hvor vigtigt det er, at vi ikke snyder på vægten, men står ved vore gerninger - gode som dårlige - og stiller et STORT spørgsmålstegn ved, hvor vigtig karriere personlig succes, hæder og ære for enhver pris, er i forhold til at leve et godt og nært liv med familie, børn og venner.
Hudløs er et ord, som du skal være forsigtig med at bruge i anmelderiet, men Alvtegens på en gang ubarmhjertige, følsomme og uafvendeligt logiske afdækning af en families skyld, skam og fortielse, fortjener betegnelsen.
Her bliver far og mors synder nedarvet, så det vil én ting.
Det er djævelsk. Det er djævelsk godt, og det er djævelsk præcist." – Nordjyske Stiftstidende

"En gammel kvindes død afdækker pø om pø forfærdelige og fatale hemmeligheder i en nobelpristagers liv og levned. Inciterende svensk slægtstragedie, spændende som en traditionel thriller. Årets krimi for hende, som rynker på næsen ad genren." - PolitikenUdgivelsesår: 2009 - ISBN: 9788779733411 - 320 sider - omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Karin Alvtegen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side