Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Per Kirkeby
Fluepapir
Pris: 299 kr.

Fluepapir er genremæssigt set en hybrid – en mellemting. Per Kirkeby bringer i sin nye bog forskellige slags skriverier sammen: erindringsindfald, kunstrefleksioner, digte, fluer. Der er lidt af det alt sammen; fragmenter, brokker og god plads til den livgivende banalitet.

Med Kirkebys egne ord:
"Sådan set er det hele en stor kompostbunke med svirrende fluer. Ofte nogle slemme spyfluer. Det vidste Storm P. bedre end de fleste. Det kan en anden én slet ikke leve op til. Der kan gå rigtig lang tid mellem klaskene. (Min kone fanger dem i glas. Og slipper dem fri. Hvad det så skal gøre godt for.)"

Men erindringer er det ikke: "Jeg har altid næret mistro til erindringsskriveri. Det er altid arrangeret, en retfærdiggørelse af fortiden. Det har jeg givet udtryk for mange gange, også her, men brudstykker og brokker er kommet til af forskellige sære grunde. De foregiver ikke at hænge sammen og give det hele mening."

Heller ikke dagbogsoptegnelser: "Jeg holdt op med at skrive dagbog i midten af 90’erne. Ellers har jeg gjort det altid. Af og til har jeg forestillet mig at jeg kunne få en slags rigtige bøger ud af det. Romaner? En frivolisering af dagbøgerne. Jeg lavede faktisk en sådan bog. Den hedder "Efterbilleder", og der kan man læse at jeg allerede dengang havde vrøvl med ikke at kunne holde bukserne oppe. Så den er forud for den dagbog jeg skulle skrive i dag."

 

Læs interview med Per Kirkeby i Information 

Pressen skrev:

"Smukke erindringsglimt om mennesker, der har betydet noget." - Berlingske

"Værket lægger sig i fin forlængelse af Kirkebys mange tidligere udgivelser - men supplerer også litteraturen om nyere dansk kunsthistorie med de større afsnit om Eks-skolen og især Poul Gernes. Per Kirkebys bogudgivelser er en integrereret del af hans kunstneriske virke, og bogen belyser i høj grad også hans billedkunst." - LektørudtalelseUdgivelsesår: 2011 - ISBN: 9788779734760 - 248 sider - 299 kr - Udkommer 29. april - Omslag: Per Kirkeby

Læs mere om Per Kirkeby
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side