Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Pierre Reverdy
Det ovale tagvindue - UDSOLGT
Digte
Pris: 150 kr.

Det ovale tagvindue (La Lucarne ovale) udkom første gang i 1916. Det er Pierre Reverdys anden digtsamling. Den foreligger nu på dansk i sin helhed. Han debuterede i 1915 med Poèmes en prose. Herefter fulgte en lang række digtsamlinger frem til La Liberté des mers (1959). Det ovale tagvindue er eksemplarisk for Pierre Reverdys tonefald og metode.

 

Pressen skrev: 

 

”I det første surrealistiske manifest hylder André Breton Reverdy som ’den største digter i tiden’, og Louis Aragon sagde selv, at for ham, Breton, Soupault og Éluard var Reverdy ’den eksemplariske digter’. Med denne udgivelse står det nu også fast på dansk. Digtene er sande sanseforstærkere."

Troels Laursen, Kulturkapellet

 

"Til sidst skal der lyde en stor ros til Forlaget Bebop for at trække Reverdy frem af glemslen og præsentere ham for danske lyrikelskere i en veloplagt oversættelse af Peter Laugesen og med omslag af Per Kirkeby. En digter, der blandt andet fik et værk illustreret af Georges Braque og har høstet stor ros af bl.a. Paul Auster, og som af André Breton blev hyldet som samtidens største, har sandelig heller ikke fortjent mindre, men med lyrikkens trange kår in mente er der god grund til begejstring, når en udgivelse som denne realiseres – må den finde mange læsere."

Michael Nielsen, KultuNaut

 

"Et af de digte, der nu foreligger på dansk i en lydhør oversættelse af Peter Laugesen, hedder ’I den fremmede verden’, og meget bedre kan Pierre Reverdys lyriske forfatterskab, et af 1900-tallets vigtige, ikke opsummeres. Som små lysglimt i den gråtonede og afvisende verden, digteren og digtene bevæger sig i, står en række skarpe sansninger af naturen og det skiftende vejr. ’En solstråle / gennemborer taget,’ lyser et par linjer pludseligt op på en side."

Jørgen Johansen, Berlingske TidendeUdgivelsesår: 2011 - ISBN: 9788779734616 - 90 sider - På dansk ved Peter Laugesen - Omslag Per Kirkeby - Bebop

Læs mere om Pierre  Reverdy
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side