Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Nikolaj Frobenius
Så højt var du elsket
Roman
Pris: 299 kr.

Viktor Ulvdal var i årevis en højtrespekteret læge, og en kærlig og beskyttende far for sønnen Emil, hvis mor forsvandt, da Emil var syv. Nu er faren 85 år og stadig i glimrende form. Indtil han en dag får en blodprop, som sender ham ud på en strabadserende færd mod livets ende. Langsom bedring afløses af pludselige tilbagefald.
Fra at have været en kærlig far og bedstefar bliver Viktor Ulvdal en skrantende og skrøbelig mand som er mere og mere afhængig af andre.

Høj alder akkompagneret af nye blodpropper, nyresvigt og angst sikrer ikke Viktor en plejehjemsplads. Han sendes frem og tilbage mellem hospital, korttidspladser og en stadig mere uhåndterbar hverdag i et stort og tomt hus. Alderdommen tager alt, lidt efter lidt. Sygdommen forandrer Viktors Ulvdals personlighed. Den elskelige mand bliver uberegnelig og ilter. Han kæmper for værdigheden, føler sig ikke færdig med livet og vil ikke gå døden i møde med stoisk ro.

Midt i denne kamp mod det uafvendelige står Emil, med sorgen over at se faren forvitre, og den fortvivlelse og magtesløshed han oplever som pårørende til en gammel mand, der nægter at dø.

 

 

Pressen skrev:

 

"Romanen diskuterer, om den 'kontrakt' , vi har indgået med det offentlige i en velfærdsstat, egentlig kan holde. (...) Frobenius kommer godt rundt i kanterne . Han er tydelig uden at give entydige svar."
                                                                                                                                         4 hjerter, May Schack, Politiken.

 

"Relevant og tårekvalt" 4 stjerner, Jens Henneberg, Nordjyske Stiftstidenede.Udgivelsesår: 2013 - ISBN: 9788779735521 - Oversat fra norsk af Nina Bolt - 308 Sider - Omslag Mikkel Henssel

Læs mere om Nikolaj Frobenius
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side