Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Josef Haslinger
Jáchymov
Roman
Pris: 249 kr.

De mødes ved et tilfælde: forlæggeren og danserinden. En midaldrende forlægger og tidligere DDR-borger har en ryglidelse, som truer med helt at fratage ham førligheden. Hans læge sender ham på kurophold i den tjekkiske by Jáchymov, hvor han kan blive behandlet med radioaktivt kildevand. På kurhotellet møder han en ung tjekkisk kvinde, en forhenværende balletdanserinde, som viser sig at være datter af den legendariske tjekkiske ishockeystjerne Bohumil Modrý – måske den bedste ishockeymålmand i Europa i årene inden og efter anden verdenskrig.

Hun befinder sig imidlertid ikke i Jáchymov for kurbadenes skyld, men fordi hun vil besøge den arbejdslejr, som hendes far blev deporteret til i 1950’erne. En rystende historie, som forlæggeren beder danserinden skrive ned – og som bliver til den utrolige – men sande – historie, som langsomt folder sig ud for læserens blik.

 

Jáchymov er samtidig historien om livet i det forhenværende Tjekkoslovakiet, både før og efter nazisternes besættelse. Haslinger bringer denne 60 år gamle historie ind i nutiden og tematiserer dermed også, hvor tilfældig vores hukommelse – vores billede af historien – er. Hvor den ene ser Jáchymov som et kursted, er det for den anden et helvede.

 

Josef Haslinger (f.1955) er østrigsk forfatter, professor i litteratur og rektor for forfatterskolen i Leipzig. Han har udgivet en række romaner og har modtaget flere priser, bl.a. de østrigske boghandleres ærespris. På dansk kom romanen Operabal i 1996 og i 2007 kom bogen Phi Phi Island.

 

Pressen Skrev:

 

"Det er denne makabre historie, som er det centrale stof i den halvdokumentariske roman 'Jàchymov'.
En historie, der starter i triumf og ender i tragedie"
   4 hjerter, Niels Barfoed, Politiken.
 

 

 

"Personlig fortælling og national skæbne spiller medrivende sammen i Josef Haslingers roman"
                                                                                                               Linea Maja Ernst, Information.
 

 

"Romanen er ikke alene fortællingen om skæbner, men også om de rammer, mennesker måtte leve under , først i nazismens, derefter i stalinismens skygge"  Arne Mariager, Vejle Amts Folkeblad.


Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2013 - ISBN: 9788779735200 - Oversat af Jacob Jonia - 264 sider - Omslag Mikkel Henssel

Læs mere om Josef Haslinger
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side