Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Rosa Liksom
Kupé nr. 6 - UDSOLGT
Roman
Pris: 269 kr.

Pigen og manden kommer tilfældigvis til at dele kupé på en togrejse mellem Moskva og Mongoliet. Hun er en ung finsk student og han en 45-årig russer. Året er 1986 og scenografien sibirisk vinter i et Sovjet på grænsen til sammenbrud. Hun har forladt Moskva og en indviklet kærlighedstrekant, han er på vej til et job på en byggeplads derude. Manden indtager uendelige mængder vodka, praler om sin seksuelle formåen og erobringer i kvindeland. Den unge kvinde er tavs, iagttager og tænker. Et umage par.

    

Dagene går, og nætterne. Den lange rejse bliver et møde mellem øst og vest. Og mens byer, landsbyer, skove og dyr passerer forbi, drikker og fortæller manden om sit liv og om sit land. Gennem hans fortælling tegnes et levende – og skræmmende – portræt af 1980’ernes Sovjetunionen: den bestandige jagt på noget at købe, forfaldet, kulden og den evige vodka.


Rosa Liksom (f. 1958) er finsk forfatter og desuden billedkunstner. For sine kortprosabøger Stoppested for en nat og Paradis på en øde vej modtog hun flere priser. Begge er udkommet på dansk ligesom senest – i 2001 – romanen Crazeland.  

Kupé nr. 6 var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2013 og blev vinder af Finlandiaprisen 2011 – Finlands største pris som årets bedste finske litterære værk.

 

Pressen skrev:

 

"En værdig kandidat til Nordisk Råds Litteraturpris" Politiken.

 

"Congo med atomvåben"  Jyllands-Posten.

 

"Finsk perle - Det er prosa løftet op til højeste lethed og elegance, hvilket også er den sværeste kunst. Romanen viser, hvor enkel litteratur kan være, og så alligevel stor"                                                                        

                                                                              - Information.

 

"Finske Rosa Liksom har skrevet en stærk og sanselig roman om et mærkværdigt venskab"                                                          
                                                                                  
Ekstrabladet.   

 

 

 

Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2013 - ISBN: 9788779735194 - Oversat fra finsk af Birgita Bonde Hansen - 206 sider - Omslag Mikkel Henssel

Læs mere om Rosa Liksom
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side