Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

John Lanchester
Kapital
Roman
Pris: 399 kr.

Det er 2008 og alting falder fra hinanden: Banker går konkurs på stribe, kurserne styrtdykker, finanskrisen optager alle medier.

 

Pepys Road er en almindelig gade i det sydlige London. I begyndelsen af det 21. århundrede – før boligboblen nåede bristepunktet – steg huspriserne eksplosivt. Ejerne af selv den mest beskedne eller faldefærdige ejendom kunne regne med jackpot. At være husejer var som at være i kasino og være garanteret gevinst. Men nu har vi 2008, finanskrisen bekymrer alle, og boligpriserne er helt i bund. En dag modtager husejerne i Pepys Road et anonymt postkort med teksten:

 

”Vi vil have det du har.”

 

Hvem har skrevet det? Og hvad er det, de vil have?  Kapital følger og forbinder mange forskellige skæbner. En stor, kollektiv roman om finanskrisen og dens konsekvenser. Om en millionby i opløsning, om kærlighed, grådighed, økonomisk kollaps, terrortrusler og voksende gæld.

 

John Lanchester (f. 1962) er britisk forfatter. Han har udgivet flere romaner og som journalist skrevet vidende og elegant om mad, familie, kultur, teknologi og penge. På dansk er tidligere udgivet romanerne I gæld til nydelsen (1976) – om en madkunstner der bliver morder – og senest Mr. Phillips (2001) om det ofte oversete forstadsmenneske – en kontormand der mister sit job, men ikke fortæller det til nogen.

 

 

 

Pressen skrev:

 

 

"Kapital er komponeret som en række skæbner, der fletter sig ud og ind mellem hinanden, på en måde,
der kan minde og en krydsning mellem sæbeopera og komedieserie. Men helt overordnet er det en moderne moralitet, der udstiller det britiske samfunds dyder og laster - mest det sidstnævnte - under indtryk af en pludseligt imploderende økomoni" 
                                     
                                                                         
4 stjerner, Lars Ole Sauerberg, Jyllandsposten.

 

 

 

 

 Udgivelsesår: 2013 - ISBN: 9788779735835 - 608 sider - Oversat af Ninna Brenøe - Omslag Mikkel Henssel

Læs mere om John Lanchester
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side