Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Trude Marstein
Hjem til mig
Roman
Pris: 349 kr.

Ove - romanens fortæller - er praktiserende læge i Oslo. Han er gift. Han har børn. Han er en mand, som vil gøre godt. Være en god læge for sine patienter, en trofast ægtemand, en god far. Han elsker sin kone. Men han er også en mand, som let lader sig fascinere af kvinder, og som bare må udleve og følge sine lyster.

Han kan bare ikke lade være. Han er utro, da han er 33, han er fortsat på kvindejagt, da han har passeret de 60. Han er sin første kone utro med den kvinde, som bliver hans anden. Han glider fra forhold til forhold, fra kvinde til kvinde. Når han risikerer at mitse alt, overfaldes han af pludselig angst, men han er ude af stand til at ændre kurs.

Hjem til mig følger Ove og hans livslange utroskabsodyssé. Fra han er ung, nyuddannet læge, til han nærmer sig pensionsalderen.

Om Hjem til mig skrev den norske presse:

"En utrolig god og utrolig påtrængende roman om skilsmissens og utroskabens konsekvenser ... Trude Marstein, når hun er allerbedst." - DAGBLADET

"En nådesløs og imponerende roman om en mand, der søger bekræftelse og drømmer om genuint nærvær, men bestandig ender i en blindgyde." - DAGENS NÆRINGSLIV


Den danske presser skriver:

”I det lange tidsspand mangedobles de adfærdsmæssige gentagelser som en virkningsfuld betoning af inertien i hans valg. Som modstykke hertil skruer Marstein op og ned for romanens tempo og stemning ved at skrive teksten frem i et kontinuerligt sceneskift mellem de hektiske sexmøder og den rutineprægede, mere lavmælte omgang med familie og patienter. Grebet rammer læseren som en overordentlig tumultarisk forstyrrelse på de indre linjer; en reaktion, jeg sjældent har oplevet tilsvarende i mine mange år som anmelder.”

                                                                                         -  Politiken, 

 

 

 

”Man skulle tro, at det blev kedeligt. Men det gør det ikke, fordi de kvinder, Ove møder og bedrager, er så forskellige. Der er noget elementært fascinerende ved at følge, hvordan han hele tiden er i stand til at overbevise sig selv om, at det præcis er sådan en kvindetype, han mangler i sit liv som supplement til hende, han har derhjemme.”

                                                                                          -  Weekendavisen

 

 

 

” individet Ove fortæller os noget om vores kollektive forestillinger om det gode kærlighedsliv. Om idealet: det stabile parforhold og familieliv, som vi må kæmpe for, uanset om det gør os lykkelige […]Behøver det være sådan? Samtidig er begæret et lige så snærende ideal: Vi skal mærke og udleve vores lyster, jagte kærligheden, den ægte lidenskab, og realisere os selv i den. Det er ikke sådan, at familielivet er etisk pligt og begæret fri leg, også begæret bliver pligt. Så fanges vi, som Ove, let mellem to store idealforestillinger om det gode liv, der begge kræver at blive udlevet på bekostning af hinanden. Så gør det ondt i menneskene. Det tegner godt, at parforholdet og kærligheden er til debat i litteraturen nu."
                                                                                                   -  Information

 

”Trude Marstein skriver livsklogt og fint med udpræget sans for modsætningen mellem den kortsigtede, egoistiske livshunger og den ærlige og rolige livsbegejstring med kontinuitet og empati. Vi ser i glimt naturbegejstring og fællesskabsfølelse som det positive modtræk til den febrilske trang til bekræftelse i de overfladiske forhold, de mange afsporinger. Gradvist arbejder bogen sig ind på den fortrydelse og de savn, hovedpersonen kommer til at opleve."
                                                                                        
-  Berlingske Tidende, 


Læs et uddrag af bogen her:


Udgivelsesår: 2013 - ISBN: 9788779735828 - 456 sider - oversat af Ninna Brenøe

Læs mere om Trude Marstein
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side