Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Carsten Müller Nielsen
englen over din nabos hus
Roman
Pris: 240,00 kr.

Englen over din nabos hus er en fortælling om Danmark. Om et lille provinsbysamfunds udvikling fra årene umiddelbart før Anden Verdenskrig og frem til slutningen af 1990’erne.

 

Her vokser hjulmandens børn op. De kan ikke leve af at lave hjul, men de kommer til at hedde Hjulmand. Her bor smeden, der har bygget sit eget hus. Her bor familien Hardis, der er fine på den og spiser en kaktus ved navn artiskok. Her bor Bodil, hvis mor tog nogle uheldige piller, mens hun var gravid, Jon, der siges at være nynazist, og Bent, svineavler, der mener, at socialdemokraterne er ved at sælge landet en gros til bolsjevikkerne.

 

Mennesker dør, børn fødes: Nogle tager væk, nogle bliver hængende. Andre prøver at tage væk, men kommer aldrig videre. Og rundt om dem: de ting vi bruger, de ting vi hænger op på væggene, de ting ingen ved, hvor kommer fra – og de huse vi bor i. Så ens og alligevel så forskellige. Parcelhuse og villaer, den gamle manufakturhandel, den gamle skole, den nye skole. Huset der brændte ned, og huset der blev bygget i stedet for. Kun træerne synes til sidst at være de samme.

 

Englen over din nabos hus er på en og samme tid en poetisk og hverdagslig fortælling om 70 år, hvor alting ændrede sig, uden at nogen lige lagde mærke til det. Det er ikke de store begivenheder, som kan høres i radioen og ses i Tv-avisen, men de små, som er mindst lige så indviklede og måske fortæller noget mere centralt.

 

Pressen skrev:

 

”… i lillebyen er vi alle hinandens naboer, og tilsammen udgør alle de løsrevne fortællinger et broget billede af byen og dens mennesker, altså af os og vor tid, og som sådan er englen over din nabos hus en lille, komprimeret kollektivroman […] og selvom man som læser føler sig hårdt ramt af nogle skæbner og kun strejfet af andre, opnår Carsten Müller Nielsen samlet set rigtig meget med sin velskrevne og bevægende punktumløse punktroman, der er mangfoldig som livet selv..”
                                                                         - Klaus Rothstein, WeekendavisenUdgivelsesår: 2013 - ISBN: 9788779736214 - 128 sider

Læs mere om Carsten Müller Nielsen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side