Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Elisabeth Flensted-Jensen
Kystsanatoriet
Roman
Pris: 225,00 kr.

Et barn bliver anbragt på et kystsanatorium. Hun ved ikke, hvorfor hun bliver efterladt af sine forældre, om hun nogensinde bliver hentet igen. Hun er uden varsel overladt til sig selv mellem lutter fremmede mennesker. Voksne, der låser hendes tøj og sovedyr inde. Børn, der tirrer og latterliggør hende. Lange dage uden kontakt. Uvished.

 

Børn, der anbringes uden for hjemmet, går det gennemsnitligt dårligere end børn, som vokser op i deres egne familier, viser forskningen. Men hvordan føles det? Romanen Kystsanatoriet udfolder i korte sansede scener et barns oplevelse af en situation, som i dag er genstand for intens debat.

 

Et andet tema i bogen er den kristent fundamentalistiske menighed, som hovedpersonen vokser op i. Vi taler om, hvordan fundamentalistiske muslimske miljøer begrænser unge danskeres bevægelsesfrihed. Men i dagens Danmark findes der stadig kristne menigheder, der på lignende måder præger deres børn og unge dybt.

 

Handlingen i Kystsanatoriet udspiller sig i en familie, der set udefra fungerer godt. Den er ikke plaget af vold, narko og alkohol. Romanen er ikke et indlæg for eller imod anbringelser, men den giver et indblik i følelser, som fjernelse fra familien afstedkommer. Den viser også, at det er muligt at trodse sekten og bryde ud.

 

Pressen skriver:

 

"Ren, uforfalsket yndighed, så fin taktil tekstil-beskrivelse. Bedst er barnestemmen, når den blander det præcist sansende og det diffust angste."

                                                               - Linea Maja Ernst, Information

"Barndommen kogt ind til præcise sanseindtryk af varierende styrke. Det er, hvad Elisabeth Flensted-Jensen debuterer ganske selvsikkert med… Altid forfriskende med nye variationer
over temaet."                                            - Lise Garsdal, Politiken, ♥♥♥♥

 

 

”Ikke religiøs fundamentalisme, men eksistensen er ethvert menneskes yderste interesse. Det er denne lille romans budskab.”

                                                             - Jens Henneberg, Nordjyske Stiftstidende, ★★★★Læs et uddrag af bogen her:

Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779736184 - 124 sider - Omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Elisabeth Flensted-Jensen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side