Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Karen Russell
Sumplandia!
Roman
Pris: 350 kr.

Ava Bigtree har boet hele sit 13-årige liv i Sumplandia! – navnet på den alligatorbryderpark, som hendes familie driver på en lille ø i Floridas sumpområder. Hendes mor, den skønne Hilola, er parkens legendariske hovedattraktion og stjerne. Hilolas død bliver begyndelsen på enden for familiefirmaet og kaster familien ud i kaos.

Problemerne hober sig op: Sumplandia! der tidligere var egnens suverænt bedste alligatorpark, taber hastigt terræn til den uudgrundelige, sofistikerede konkurrent; Mørkets Verden. Avas lidt ældre søster har forelsket sig i en ung mand, som angivelig er død for en menneskealder siden. Deres far, Høvdingen, forsvinder et sted på fastlandet. Og hendes storebror er i hemmelighed taget over for at arbejde i Mørkets Verden for at holde familien oven vande.

For at redde dem alle begiver Ava sig alene dybt ind i sumpen, til den skræmmende egn – kun kendt som Underverdenen – en odyssé der forvandler hende fra en frygtsom, bange pige til en sand heltinde.

Sumplandia! er en mørk og mytisk fortælling, sprængfyldt med energi og fortællekraft – en stærk og bevægende roman om et barns modige og ensomme rejse mod de voksnes verden.

Romanen var en af tre bøger, som blev nomineret til Pulitzer Prize for Fiction i 2012.

 

Pressen skriver:

”Karen Russells Pulitzernominerede ”Sumplandia!” er en voldsomt underholdende roman. Grin og gru tilsat en knivspids livsvisdom.”

- Jyllands-Posten, ★★★★★

”Sproget er blomstrende, malerisk og detaljeret især i beskrivelserne af de mange aktører og de oplevelser, som det forunderlige sumpområde kan byde på, og skildringerne af alle de mange personer er vedkommende og levende … Romanen er først og fremmest sin egen og glimrer ved sin særlige historie og opbygningen af sit helt eget univers, som vist aldrig er set før.”
- Litteratursiden.dk

”Russell kan noget med stemninger … også sproget kan hun noget med, Russell, så det både vækker en uro, underholder og rykker på ens forståelse af, hvordan verden hænger sammen … Kombinationen af de to forskellige historier, den underlige kontekst, stemningen, det twistede dannelseselement og det originale sprog, gør romanen til en anderledes og særlig oplevelse at læse. Det er godt, at Russells roman nu er blevet oversat til dansk”

- Magasinet Atlas

 

Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779735538 - Oversat fra amerikansk af Juliane Wammen - 414 sider - Omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Karen Russell
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side