Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Amélie Nothomb
Blåskæg
Roman
Pris: 225 kr.

Blåskæg er en figur i et gammelt fransk folkeeventyr. En charmerende men grusom ægtemand, der dræber sine hustruer som straf for, at de på trods af hans forbud går ind i hans hemmelige værelse. Én efter én slår han de kvinder ihjel, som ikke har kunnet modstå fristelsen. Deres nysgerrighed bliver deres skæbne.

Amélie Nothomb har nyfortolket eventyret om det forbudte værelse. Historien og dens handling er her henlagt til nutidens Paris, hvor Saturnine – en ung kvinde – søger et sted at bo og flytter ind som lejer i en herskabelig lejlighed tilhørende en flamboyant adelsmand af spansk herkomst. Hun fascineres mod sin vilje af hans opulente rigdom – den luksus han tilbyder – dyr champagne, dyre måltider, tallerkener af guld – og måske også lidt af hans altmodische maskulinitet og ridderlighed. Og selvom hun er advaret, bliver hun mere og mere fristet til at gå på opdagelse i hans hemmelige værelse – det eneste sted i den store lejlighed, der er hende forbudt.
Vil den unge, smukke Saturnine bestå den grusomme hustruprøve?


Pressen skriver:

”Et lukket rum, forførelse, guld og gyldne dråber. Amélie Nothombs ’Blåskæg’ er et moderne fransk eventyr … det er en historie om kønnenes kamp, om forførerens og den forførtes skæbne, udført mere koloristisk end kulørt, fransk og elegant med et strejf af belgisk tegneserie.”

- Information


”Amélie Nothomb genskriver med stort raffinement det makabre franske folkeeventyr om Blåskæg og
indskriver sig stolt i en feministisk tradition for at genskrive gamle eventyr og myter, nu med aktivt handlende heltinder … Blåskæg er endnu en tankevækkende roman fra Nothomb og en oplagt indgang til forfatterskabet for alle.”

- Weekendavisen


Belgiske Amélie Nothomb har i et let, men aldrig letbenet sprog  genskrevet og twistet folkeeventyret om kvindemorderen Blåskæg. Fortrinlig roman”

- Berlingske, ★★★★★


”Stilsikkert. Styrken er en række samtaler mellem Saturnine og don Elemirio, skrevet nedbarberet som replik på replik. Det er  letfordøjelige intellektuelle udvekslinger, og selvom romanen er interessant som en nyfortolkning, lever den også som et moderne taleeventyr i egen kraft.”

-  Kristeligt Dagblad


Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779736238 - Oversat fra fransk af Sofie Vestergaard Jørgensen - 126 sider - Omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Amélie Nothomb
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side