Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Miriam Toews
Små udsving
Roman
Pris: 269 kr.

17 år gammel får Melvin Toews diagnosen maniodepressiv. Han vil aldrig være i stand til at leve et normalt liv, får han at vide. Hans læge fraråder ham nogensinde at gifte sig eller stifte familie. Alligevel gør han netop det. Han gifter sig med Elvira, følger sine døtre gennem deres opvækst og arbejder i 40 år som skolelærer i en lille by i Canada.

I skolen er han en afholdt lærer, elsket for sin veloplagte, vittige og inspirerende undervisning. Men derhjemme er han tavs – et helt år siger han ikke et ord. Kort tid før sin pension, i maj 1998, bukker han under for sygdommen og tager sit eget liv.

Små udsving fortæller hans datter – den canadiske forfatter Miriam Toews – den bevægende historie om sin fars liv, sådan som hun forestiller sig, han selv ville have fortalt den. Til og med den dag han vandrede ud af byen for sidste gang. Romanen er hendes forsøg på at lægge brikkerne i hans livs puslespil på plads, at forstå hans liv og de følger hans sygdom fik – ikke kun for ham selv, men også for hans familie.

 

Pressen skriver b.la. om bogen:

”Vanviddets tragik tager skønhedens former i Miriam Toews lille mesterværk om hendes maniodepressive far. Lad mig tilstå en noget stram fornemmelse i halsen, da jeg ville dele oplevelsen af det lille mesterværk med min husbond, men måtte hviske ordene frem for ikke at komme til at græde. Sådan er der nemlig i Toews litterære favntag – hver gang.

- Politiken, ♥♥♥♥

 

”Miriam Toews har skrevet en rørende og til tider ganske morsom bog om sin maniodepressive far, Melvin Toews. Jeg synes, Små udsving kan læses som et bidrag til debatten, og bogen har et budskab til alle om at se det normale i det gale. Det smukke omslag rammer bogens stemning fint.

- Litteratursiden

 

”Canadiske Miriam Toews skriver om sin maniodepressive fars liv og selvmord. Det er velskrevet”

- Weekendavisen

 

Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779735095 - Oversat fra engelsk af Ninna Brenøe - 212 sider - Omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Miriam Toews
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side