Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Karin Alvtegen
Sommerfugleeffekten
Roman
Pris: 299 kr.

Sommerfugleeffekten: En lille påvirkning et sted i systemet kan få store og uforudsigelige konsekvenser andre steder. En sommerfugls vingeslag et sted på kloden kan forårsage en orkan et helt andet sted. Med andre ord: Tilsyneladende ubetydelige hændelser i fortiden kan få konsekvenser i vores nutid.

 En bil kører ind et Intercitytog, på trods af fungerende bomme og signaler. Mindst elleve mennesker omkommer. Også bilens fører. Alle hændelser har forgreninger bagud. Men hvad fører egentlig frem til ulykken? Findes der et præcist startøjeblik? Tilfældigheder væves sammen til et uendeligt net, som skaber et nu.

Sommerfugleeffekten handler om, at vores handlinger har virkninger langt uden for vores egne liv. Om den frie viljes kamp mod barndommens kraft. Og om vores uvilje mod at forsone os med livets vilkårat vi alle engang skal tage afsked med det. Om de tildragelser, som har udgjort vores liv – og de konsekvenser, de har fået. For eksempel for Bodil, Andreas og Viktoria – de tre personer, der står i centrum af denne uforudsigelige roman.

Karin Alvtegen (født 1965) er en af Sveriges mest læste og værdsatte forfattere, og hendes romaner er oversat til omkring 30 sprog. På dansk er bl.a. udkommet de fire internationale bestseller- og spændingsromaner Savnet (2008), Skam (2008), Bedrag (2008) og Skygge (2009). Senest udkom romanen En sandsynlig historie (2011).

 

Pressen skriver:

”Karin Alvtegens sjette roman kradser igen op i menneskesindet – denne gang for svar på de helt store eksistentielle spørgsmål … Uden mindste hænderrysten åbner hun hjerte og hjerne på sine karakterer og lægger indholdet blot. HUN KAN sit kram.

- Politiken, Anette Dina Sørensen

 

”Karin Alvtegen kredser i samtlige sine seks romaner med en enkel og letforståelig pen om begreberne skyld og skam og forholdet mellem mennesker. Plus den der tilfældighed, der pludselig kan sende et liv ud på kanten. Det er uhyggeligt! Så tæt på virkeligheden, at læseren virkelig føler sig ramt og inddraget og tvunget til selverkendelse.”

- Fyns Amts Avis, Marianne Koch, ★★★★★


"Sommerfugleeffekten" en ganske tankevækkende, spændende og foruroligende bog. Fascinerer sin læser og inspirerer til dybe tanker.
Ind på hylden med bogen - den kalder på en genlæsning."

- Bogrummet ★★★★


”Som altid hos Alvtegen: Flot, flot skrevet.”

- Fredericia Folkeblad ★★★★★Læs et uddrag af bogen her:

Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779736115 - 276 sider - Oversat fra svensk af Vibeke Eskesen - Omslag: Malene Henssel -

Læs mere om Karin Alvtegen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side