Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Olga Tokarczuk
Dagens hus, nattens hus
Roman
Pris: 299 kr.

Dagens hus, nattens hus er en mangetydig og farverig roman om mennesker og menneskeskæbner i grænselandet mellem Polen og Tjekkiet. En magisk fortalt lag-på-lag fortælling, hvor personer og historier ligesom lægges oven over hinanden. Med jævne mellemrum møder man f.eks. en middelalderlig kvindelig helgen ved navn Kummernis, der som ung fik Kristus’ ansigt for at undslippe et uønsket ægteskab. En anden genkommende figur er den transseksuelle munk Paschalis, som er den, der skriver Kummernis’ historie.

På romanens nutidsplan er den kvindelige hovedperson og fortæller, en kvinde i 35-40-årsaldereren, flyttet til den lille by Nowa Ruda sammen med sin mand R. En strøm af menneskeskæbner i fortid og nutid glider forbi. Sære eksistenser og mærkelige livsforløb. En uforglemmelig samling livsskæbner, forførende og drømmeagtigt vævet ind i et mønster. Men den person, som jeg-fortælleren er mest optaget af, er hendes nabo, den gamle parykmagerske Marta, som ud over at spille en central rolle i romanens nutid også dukker op mange år tidligere – nemlig i 1930’erne.

Olga Tokarczuk (f. 1962) er en polsk forfatter, uddannet psykolog. Hun betragtes som en af den nye polske litteraturs mest anerkendte prosaister – og romanen Dagens hus, nattens hus er den af hendes mange romaner, der har nået flest læsere – også internationalt.
 

Pressen skriver:

"Romanens flod af skæbnehistorier bliver en slags patchwork af små fortællinger (…) Der springes frem og tilbage i tid. Snart befinder vi os i nutiden, snart i årene mellem de to verdenskrige, snart i en mytisk middelalder mellem nonner og munke. Men det overraskende er, hvordan hele dette mylder af anekdoter, drømme og små prosalyriske forløb faktisk ender med at fremstå som en fin, stemningsfuld helhed."
– Weekendavisen

"Man bliver ved med at finde guldkorn i Dagens hus, nattens hus. Her er læsning til de næste mange år samlet i et og samme værk." – Litteratursiden

"Nu har jeg læst polske Olga Tokarczuks roman Dagens hus, nattens hus i Hanne Lone Tønnesens gode og – har jeg lyst til at skrive – saftige oversættelse. (…) et inventarium, et reservoir for historisk vraggods og objekter, ikke i stringent encyklopædisk forstand, men alligevel med stor glæde ved detaljerne, det partikulære. Det kunne jeg godt lide."
- Information


Læs et uddrag af bogen her:

Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779735361 - 242 sider - Oversat fra polsk af Hanne Lone Tønnesen - Omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Olga  Tokarczuk
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side