Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Sven Holm
Statsministeren - Et skuespil om Jens Otto Krag
Pris: 249 kr.

Statsministeren handler om Jens Otto Krag. Som politiker og som menneske. Om hans pragmatiske forhold til magten, hans ubehag ved at besidde den og hans drøm om den frihed, han forestillede sig ville ligge foran ham, i det øjeblik han slap den. Han var en af velfærdssamfundets fædre, men er det sikkert, at han selv ville bo i den bygning, han var med til at rejse?

Han var en stor politiker og et stort menneske med iøjnefaldende svagheder, dårskaber og vildskaber. Ved siden af Krags viljestyrke og mod – og hans umiskendelige fornøjelse ved eskapader – er der også en vemod over hans syn på verden og sit eget liv. Det er disse dobbeltheder, skuespillet skildrer.

Poul Nyrup Rasmussen skriver i sit forord:
"Statsmanden og mennesket Jens Otto Krag får sit eget mæle igen, det kølige overblik, saftighederne, de hurtige skarpe og sjove replikker, afpareringerne af pinlighederne, de dødbringende returneringer i magtkampen, poetiske og overraskende sårbarheder. I et ufiltreret replikskifte med hans allernærmeste følger vi Krag gennem magtens rum og det, der fulgte."


Pressen skriver:

"Sven Holm har godt fat i det morsomme, og de hurtigt turnerede replikker."
– Kristelig Dagblad

"Sven Holm har replikker, der sidder, men han forstår også at tie til sidst. Statsministeren var en af de mest besynderlige, vi har haft. Også den sandhed er kommet med i Sven Holms skuespil."
– Politiken ♥♥♥♥


Læs et uddrag af bogen her:

 Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779736887 - 156 sider - Forord af Poul Nyrup Rasmussen - Omslag: Mikkel Henssel

Læs mere om Sven Holm
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side