Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Jon Høyer
Mellem havet og ødemarken
Roman
Pris: 279 kr.

En fortælling fra sagaernes Island. Under et fjeld bor en kvinde, som i løbet af sin korte tid har været nok igennem til at fylde et helt liv. Hendes mor og hendes far døde under sørejsen fra Norge. Hendes kæreste er myrdet for længst, hendes mand slået ihjel, mens han sov ved hendes side. Og hans bror, som hun så giftede sig med, har hun skilt sig fra igen. Den gård, hun selv var med til at bygge, har hun måttet forlade, og sin søn og sin datter har hun måttet give fra sig. Hun var ung og levende – men nu er hun frændeløs, udstødt og alene, fordi hun insisterede på at træffe sine egne valg.

Mellem havet og ødemarken er en omdigtning af Gisle Surssøns saga, en af de blodigste af de islandske sagaer. Men i stedet for at følge Gisle fortælles romanen ud fra søsteren Tordis' perspektiv. Hermed får historien en helt anden drejning – for nu bliver det klart, at Gisle ikke så meget er en eventyrlysten og ærekær yngling, som han er en skruppelløs ufredsstifter og drabsmand, der sår ulykke omkring sig.

En fascinerende beretning om en selvstændig og handlekraftig kvinde i et samfund, hvor mændene ellers er de mest synlige. Et samfund, som er lige så genkendeligt, som det er uoverskrideligt fjernt.


Pressen skriver:

"Gør Dem den ulejlighed både at læse historien om Gisle og Tordis i den splinternye danske oversættelse og med Jon Høyer ved hånden at vandre ind i søsterens omfunktionerende modfortælling!"
- Information

”Det er en bog med en overordentlig tragisk rækkevidde, men det er også en roman, hvor vor tids ånd er indbygget.”
- Nordjyske Stiftstidende


Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779736948 - Omslag: Mikkel Henssel - 186 sider -

Læs mere om Jon Høyer
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side