Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Sibylle Berg
Tusind tak for livet
Pris: 275 kr.

Ingen husker længere den kolde sommer i 1966. I den lille, grå by i den socialistiske del af landet fryser menneskene. Et barn kommer til verden. Toto har ikke noget køn. Jordemoderen beslutter, at barnet er en dreng, avlet i druk, faren får snart efter fødslen taget sig selv af dage, og moren følger trop kort tid efter.

Børnehjemmet er en straffelejr. Derefter bliver han anbragt hos et alkoholiseret landmandspar. Alt går fra værre til værre endnu. Hvorfor, spørger Toto sig selv, er mennesket så ondt? Hvordan kan det være, at det gør livet så meget mere skrækkeligt, end det allerede er?

Ved et tilfælde får Toto mulighed for at flygte til Vest, men det bliver ikke hans redning. I stedet for den maskinagtige følelsesløshed og apati, som han kom fra, konfronteres han med den ubegrænsede kapitalismes vanvid. Det, som socialismen lader ligge og forrådne, ødelægger kapitalismen aktivt.

Men en skønne dag viser det sig: Toto har en særlig evne – han kan synge.  Og endnu et glimt af håb viser sig, da Toto møder sin gamle kammerat fra børnehjemmet igen. Sammen tager de til Paris. Men forinden har han besluttet sig for at være en pige, forelsket sig, været elsket, påbegyndt en sangkarriere – og tabt det hele igen.


Pressen skriver:

”Roman. Sibylle Berg skriver iskoldt om, hvor grusomt menneskene behandler dem, der stikker ud … Det er i beskrivelsen af mennesket i skrællet form, at Sibylle Bergs roman gør størst indtryk. Fordi den tvinger én til en selvrefleksion, der ikke er entydigt behagelig.”
- Berlingske ★★★★

”Sibylle Berg lever op til sit navn og river sløret fra vore øjne med en roman, der ubarmhjertigt tegner et portræt af en trøstesløs nutid og profeterer en om muligt endnu værre fremtid.”
- Fyens Stiftstidende ★★★★★
 
”Gennem ikke-positionen Toto udstiller Sibylle Berg, hvor grusom kampen for identitetspositioner er: hvad enten det nu er køn og politik eller bare subkulturer og arbejdsmarked. (…) Den vrængende misantropi er på den måde også bogens oase. Det er her, det ikke kun bliver deprimerende, men også underholdende, når fortælleren udstiller, hvordan kapitalismen i virkeligheden er lige så latterlig og menneskefjendsk som DDR-socialismen (…)”
- Politiken ♥♥♥♥


Læs et uddrag af bogen her:


Udgivelsesår: 2014 - ISBN: 9788779736924 - Omslag: Mikkel Henssel - 370 sider

Læs mere om Sibylle Berg
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side