Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Janus Kramhøft
Et andet land
Roman
Pris: 299 kr.

Et andet land er en roman om kærlighed og forelskelse, om jalousi, ømhed og seksualitet. En dramatisk og sanselig roman om frihed og ansvar og længslen efter nærhed og lidenskab, om forførelse og selvbedrag.

I romanen følger vi et ægtepar gennem gode og dårlige dage i forskellige livsfaser og byer. Handlingen udspilles i Oslo, Bergen, Århus, Cannes, Paris, New York, Lusaka og København.

Et andet land er en dramatisk og sanselig roman om kærlighedens op- og nedture, om svigt og bedrag og skilsmisse. Om sex og om drømme og fantasier, løgne og selvforførelse – og om begge køns frygt for at blive ældre og miste erotisk attraktion. Men ikke mindst om den fortvivlelse, som kan ramme én, når den man elsker, ikke er til at nå – eller man selv ikke kan nås, fordi man befinder sig i en krise, som truer med at ødelægge alt det, som betyder noget i ens liv.

Janus Kramhøft (1972) er født i Århus og bor i Oslo. Han har udgivet flere bøger. Et andet land er hans anden roman.

Omslagsbillede: Ebbe Stub Wittrup
Presumed Reality #4, 2007 C-print
Courtesy Martin Asbæk Gallery

Udvalgte citater fra anmeldelser:

"Man føler sig hensat til et Bergman-drama, når man læser Janus Kramhøfts stærke ægteskabshistorie... Som Bergman behersker Kramhøft dialogen, og han kan derfor lade sit par føre samtaler ladet med betydning, der ligger truende lige under overfladen...Kramhøft får behandlet snart sagt alle aspekter af begæret og dets rædsler: jalousien, følelsernes flygtighed, monogamiets vanskeligheder, længslen efter forandring, narcissistisk anerkendelsestrang osv. Dette kaos af følelser, der er en uomgængelig bestanddel i de fleste kærlighedsforhold... en uhyre smuk og meget bevægende kærlighedshistorie."
- Fyns Stiftstidende, ★★★★★

"Foruroligende kærlighedsdrama med masser af følelser og lidenskab... Et andet land” er ... dybt relevant og gribende, ikke mindst for os, der er lykkeligt gift. Nogle af scenerne føles grangiveligt som at være der selv... De elsker, de er skinsyge, de hader hinanden, de hader sig selv, de er mennesker af kød og blod."
- Jyllands-Posten

"Så forunderlige, så uransagelige er følelsernes vildveje...en kompetent og konstant refleksion over åbne og lukkede ægteskaber og over følelsernes uberegnelighed."
- Nordjyske ★★★★

"Åbenlyst velkomponeret...Sproget slår gnister."
- Weekendavisen

"Janus Kramhøft debuterede i 2005 med den roste ”Alle steder ser dig” og har nu fulgt op på succesen. "Et andet land" er en eftertænksom og hæsblæsende tidsrejse i et parforhold... I "Et andet land" flyder sproget, handlingen zoomer ind og ud på fortid og nutid, og det hele krydres med overvejelser om livet og kærligheden... Kramhøfts stil minder om Karl Ove Knausgaards. Når han fortæller sin historie, tager erindringsbillederne over og springer mellem tid og sted, men med en krog i nutiden. Det er fedt, at historien springer i tid, for med en klar idé om, hvad der sker med ægteskabet, kan læseren nyde de enkelte scener og tidspunkter i parrets liv. Man slipper for at spekulere på, om forholdet overlever, og derfor får fortidens "nu" plads til at fylde i læseoplevelsen."
- Kultunaut ★★★★

"Det er i realismen, hverdagen, dagen og vejen og den overfølsomme opmærksomhed over for menneskene, i prosaen, den jævne, rullende, gravende, reflekterende prosa, at forfatteren finder sted. Og sprænger sig selv. Ud i noget større. Janus Kramhøft har skrevet sin egen udgave af Bog 2 i Knausgaards 'Min Kamp', en hver dags realisme, der sprænger genrens traditionelle tidsopfattelse og åbner ud i et større rum, hvor tiden bliver til tider, der flyder ind i og ud af hinanden, så alle tider findes samtidig i en komposition, der fornemmes, men ikke kan overskues. Som læser forføres man af den bevægelse, man selv fører, det er læsningen, der som den røde tråd syer romanen sammen, forfatteren har blot stillet skiver eller scener eller fragmenter eller bevægelser i en række over trehundrede og syvogtyve sider, og læseren suges gennem dem og syer dem sammen med sit liv. Og samtidig, der er ingen tvivl: Janus Kramhøft har skrevet sit livs roman."
Madame Nielsen


Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737280 - 328 sider - Omslag: Mikkel Henssel -

Læs mere om Janus Kramhøft
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side