Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Pia Møller Nielsen
HUN og JEG
Roman
Pris: 225 kr.

En kvinde omkring 40 år genkender i et erotisk møde med en ung mand sin tabte kærlighed.
Det sætter en erindringsproces i gang. I tilbageblik genkalder hun sig sin ungdom – en tid fuld af livsmod, men også svigt og tab. Blandt mange mænd var der især én, som hun forelskede sig alvorligt i, og som hun nu synes at genkende i den unge mands blik.

Erindringsprocessen fører hende også tilbage til den barndom, hvor hun var udsat for seksuelle overgreb af en voksen mand, som hun følte sig meget knyttet til, fordi han gav hende en opmærksomhed og et ansvar, hun ikke kendte hjemmefra. Oplevelser der gør det svært for hende at hengive sig til den mand, hun forelskede sig i som ung, og som hun fik et barn med, men blev skilt fra. Og som hun måske stadig elsker.

"Hun forstår, at hun må vise mod for at kunne elske igen. Hun vil skrive sin historie til ham. Hendes elskede. For at bryde ensomheden, forårsaget af den skam hun har følt. At hun var uren. Hun forstår på en måde, hvorfor der er kulturer, der forstøder voldtagne kvinder. De er urene. De må forstødes. Og hun har forstødt sig selv. For kan en mand elske en kvinde, der er blevet udsat for overgreb? Vil han ikke frastødes af det urene hos hende? Af hendes skam?"

Pia Møller Nielsen (1956) er cand.mag i Æstetik og Kultur, elev fra Forfatterskolen. Forfatter, lektor og tidligere redaktionsmedlem på Banana Split. Hendes debut, Højsang, udkom i 1992.

Udvalgte anmeldercitater:

"HUN og JEG" er en sårbar roman om at være spaltet i to og længes mod at være én; en fortælling om at stå på afstand og brændende ønske sig nærhed. (...) Pia Møller Nielsen skriver som norske Hanne Ørstavik suggestivt, indtrængende med mange gentagelser, som varieres gennem romanen og skaber dybde i det uhåndterlige følelsesliv ... Læg dertil et lyrisk stemt sprog, som vibrerer sanseligt, og "HUN og JEG" bliver  en smukt- smertelig bekendelsesbog."
- Jyllands-Posten

"Velskrevet bog med fokus på sproget og sprogets begrænsninger i beskrivelsen af et personligt traume og de heraf følelsesmæssige konsekvenser, der rækker langt ind i voksenårenes kærlighedsrelationer."
- Lektørudtalelse

"Alt i alt er bogen meget poetisk og sprogligt på et højt plan. Jeg fornemmer dufte og ser havets og bølgernes brusen gennem forfatterens beskrivelser, og den store bevågenhed overfor naturen gør, at man kan dufte såvel havet som den blomstrende hyld. En rigtig god og tankevækkende lille bog som er hurtigt læst – MEN hvis indhold vokser ved genlæsning!"
 - Bogrummet.dk


I kan læse et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737211 - 114 sider - Omslag: Mikkel Henssel - Udgivelsesdato: 17.04.15

Læs mere om Pia Møller Nielsen
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side