Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Aminatta Forna
Altmuligmanden
Roman
Pris: 299 kr.

Aminatta Forna har med Kroatiens smertelige historie som baggrund skrevet en roman om efterkrig. Om konsekvenserne af krig – og om erindringer, der ikke lader sig udslette. Om en fortid, der ikke vil lægge sig til ro. En stor mosaik af hændelser og skæbnefortællinger.

Historiens fortæller Duro Kolak bliver i sommeren 2007 hyret af en britisk familie til at istandsætte et gammelt hus lidt uden for den lille by Gost. Han har fra sin barndom et grundigt kendskab til området som jæger, og det er ikke kun dyr, han har skudt.

Men huset har en fortid og en historie. Og det har altmuligmanden Duro også. Gennem hvert et belastet venskab og hvert eneste tilfældige møde med byens beboere – gennem sin beretning om sig selv, sin familiehistorie, sin barndom og sit voksne liv – afdækkes ikke alene hans egen fortid, men også de endnu glødende slagger efter en krig. En fortid som stadig er traumatisk levende i Kroatien og tilsyneladende uden ende.

Aminatta Forna (f. 1964) er britisk forfatter med baggrund i Sierra Leone, men opvokset og bosat i England. Sit store gennembrud fik hun i 2006 med The Devil that Danced on the Water – en beretning om hendes far, der i 1975 blev hængt i Sierra Leone i et magtopgør. På dansk er udkommet romanen Til minde om kærligheden, som i 2011 fik Commonwealth Prize for årets bedste bog på engelsk. Forna modtog i efteråret 2014 den store Windham-Campbell Literature Prize for Altmuligmanden.

Anmelderne skriver bl.a.:

”Fin skildring af efterkrigs-stemningen i et lille kroatisk samfund, hvor den kollektive hukommelse har noteret alle svigtene, drabene og den personlige grådighed … Aminatta Fornas anden bog på dansk (den første var Til minde om kærligheden, 2012) er først og fremmest en samfundsroman med fine, lavmælte pointer om, hvordan det er at leve i et land, der forsøger at finde balancen efter etnisk borgerkrig.”
- Weekendavisen

”Hendes ærinde er klart den personlige fortælling, og det er hendes loyale og tålmodige registreringer af Duros ensomme strejfen i landskabet, der giver historien et helt særligt åndedrag … forfatteren, der på dansk tidligere har fået udgivet ’Til minde om kærligheden’ (2012), er tilbage med endnu en kærlighedshistorie af de umulige og derfor i princippet smukke. Dem kan man vel aldrig få for mange af?”
- Politiken

Læs et uddrag af bogen her:

Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737235 - 288 sider - Oversat fra engelsk af Vibeke Eskesen - Omslag: Malene Henssel -

Læs mere om Aminatta Forna
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side