Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Martin Amis
Brun sne
Roman
Pris: 349 kr.

Hvordan kaste lys over noget, der synes at sluge alt lys og kvæle det i sit sorte dyb? Hvordan skrive en roman om udryddelseslejren – det mørkeste af alle mørke steder? Martin Amis har gjort det her.

Brun sne er en roman om en udryddelseslejr. Om Endlösung, dette uhyrlige udfald af ondskab midt i højkulturens Europa. Om dem der driver lejren, og om dem der bliver udslettet der – eller på mirakuløs vis overlever. Samtidig er det en roman om en voldsom, mørk kærlighed midt i den ufortyndede ondskab.

Tre personer kaster deres lys ind i mørket fra hver deres vinkel og blotlægger kz-lejrens helvedesstrukturer. Den første er Obersturmführer Golo Thomsen, en dannet mand med familiebånd til selve magteliten. Den anden er lejrkommandanten Paul Doll, lejrens øverste bøddel. Han er gift med Hannah Doll, som bliver genstand for Golo Thomsens betagelse og passion. Den tredje fortæller er Szmul, der leder en såkaldt Sonderkommando, de jøder skal rydde op i ovne og gaskamre.

Luften er fuld af aske, romantitlens brune sne, stanken ubærlig, der ankommer nye tog hele tiden, og de daglige grusomheder holder aldrig op.

Martin Amis (f. 1949) er forfatter til to novellesamlinger, flere non-fiction værker og tretten andre romaner. Brun sne er hans ottende udgivelse på dansk. Den tematisk beslægtede roman Tidens pil, der udkom på dansk i 1992, genudgives i 2016.

 

Udvalgte anmeldercitater:

”Martin Amis’ »Brun sne« er en uafrystelig roman om holocaust … En af de stærkeste, mest helstøbte læseoplevelser, der tænkes kan … Med en så overvældende prosa, skrevet oven på minutiøs kildebrug, får han rekonstrueret kz-lejrene, det store øde, vejen til helvede, så læseren efterlades lamslået.”
- Berlingske, ★★★★★★

”Mesterværk”
– Politiken,

”Med stor sproglig kraft træder han ind i en af litteraturens tabuzoner og viser os almindelige og ualmindelige mennesker, som han og vi kender dem bedst”
- Weekendavisen


”En imponerende og insisterende roman om tre mænd i koncentrationslejren KL. Som, sagt med en anmelderkliché af de helt store, bliver siddende i en i lang tid efter endt læsning, fordi Martin Amis med ”Brun sne” atter en gang demonstrerer sit enorme format som romanforfatter og overbeviser med sin følsomme håndtering og nænsomme berøring af et traumatisk og gennemskrevet emne.”
- Kristeligt Dagblad

Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737242 - 360 sider - Oversat fra engelsk af Ninna Brenøe - Omslag: Mikkel Henssel -

Læs mere om Martin Amis
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side