Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Audur Jónsdóttir
Livstørst
Roman
Pris: 349 kr.

Audur Jónsdóttir lægger ikke skjul på, at Livstørst er en autofiktiv roman. Det er hendes eget liv, der er grundlaget for handlingen. Romanens unge, kvindelige hovedperson Eyja har giftet sig med en tyve år ældre, alkoholiseret mand og er flyttet til en lille fiskerby i det nordvestlige Island. De bor kun ganske få skridt fra et område, hvor en lavine for ikke så længe siden rev tyve mennesker med sig i døden.

I Reykjavik er hendes mor og bedstemor blevet enige om at redde Eyja fra det liv hun har valgt – og fra sig selv. Hun skal væk fra den turbulente mand og til Sverige. Her skal en af morens gamle venner, benævnt ”skidronningen” – en handlekraftig og farverig kvinde – drive en sommerlejr for islandske børn. Og Eyja skal hjælpe til. Men opholdet har også et andet formål: hun skal færdiggøre sin første roman.

Mange år efter skilsmissen fra ”vildmanden” skriver Eyja sig tilbage til opholdet i Sverige for at forstå fortiden, sin egen og sine forældres.  Forstå alle de historier, som livet giver os – og som vi ikke må lade gå i glemmebogen. Livstørst er en roman om tre generationers kvinder. Stærke kvinder, men også sårbare. Romanen modtog Kvindernes litteraturpris i Island og blev nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2014.

Audur Jónsdóttir hører til blandt de vigtigste nulevende islandske forfattere. Hun modtog Den islandske litteraturpris for romanen Dem i kælderen, som også blev indstillet til Nordisk Råds litteraturpris.  Livstørst er Audur Jónsdóttirs tredje roman på dansk. Tidligere er udkommet romanerne Dem i kælderen og Depositum.

Pressen skriver:

Selvbiografisk kunst er en balanceakt mellem det personlige og det pinligt private. I ’Livstørst’ er der mange kloge ord om alkoholens flertydige fjæs og om at miste sig selv i kærligheden.
- Ekstra Bladet

Forfatteren holder af sine personer, punker dem ikke med dømmesyge, højst med kærlig ironi. Det sker i et let flydende sprog, som er en af forklaringerne på, at Audur Jónsdóttir er blevet et populært ansigt på Islands parnas.
- Weekendavisen

Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779736696 - 400 sider - oversat fra Islandsk af Kim Lembek - Omslag: Mark Airs - 08.05.15

Læs mere om Audur Jónsdóttir
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side