Forside
Skønlitteratur
Kultur og debat
Bøger på vej
Forfatterne
Presse
Om forlaget
Kontakt

 


Tiderne Skifter
Læderstræde 5, 1. sal
1201 København K

pr@tiderneskifter.dk

CVR-nummer: 58 20 01 15
P-nummer: 1021399368
Betalingen er autoriseret med FRIbetalings certificerede betalingsgateway
Skønlitteratur

[A] [B] [C] [D] [E] [F] [G] [H] [I] [J] [K] [L] [M] [N] [O] [P] [Q] [R] [S] [T] [U] [V] [W] [X] [Y] [Z] [Æ] [Ø] [Å] [Alle]

Richard Ford
Kald mig Frank
Roman
Pris: 299 kr.

Med sin romantrilogi, Sportsjournalisten, Uafhængighedsdag og Som landet ligger undersøgte Richard Ford en hel generations zeitgeist – fortalt gennem en bestemt fortæller, medvidende og deltager: Frank Bascombe, en af de mest uforglemmelige, uafviselige og markante skikkelser i moderne amerikansk litteratur.

Med Kald mig Frank vender Richard Ford tilbage med fire tæt sammenvævede historier fortalt af den ironiske Frank Bascombe. Han er nu otteogtres, er blevet pensioneret, men stadig bosat i New Jersey-forstaden Haddam. Men hans førhen fredelige by er voldsomt ramt af orkanen Sandy’s hærgen, som den pensionerede ejendomsmægler ikke kan lade være med at reflektere over. Spejler den ydre ødelæggelse en indre tumult i den amerikanske sjæl?

Ingen ville kalde Frank Bascombe fejlfri, men han er altid ærlig, og han lægger ikke fingrene imellem, når han siger det højt, andre nøjes med at tænke. Med hans skævt humoristiske, ofte let upassende, men altid knivskarpe stemme kommer Richard Ford hele horisonten rundt i de fleste af de mest påtrængende problemstillinger i nutidens USA: gæld, race, tab, tro, ægteskab, boligmarkedets og finansverdenens krak, uansvarlige politikere – men også erfaringer, der til enhver tid kommer til at vedrøre alle: aldring, kroppens forfald, livets skred og kriser.


Udvalgte anmeldercitater:

”Vi vil gerne forstyrres, når der nu igen er nyt om den gamle kending. Og som læserservice skal det understreges: Man behøver ikke at have læst de tre forrige Bascombe- bøger for at få glæde af den nye. Og er man allerede Bascombe-læser, er ”Kald mig Frank” uomgængelig. Den er på samme høje niveau som de første tre romaner og en integreret del af dét, som vi nu kan se er Richard Fords store amerikanske roman.”
- Kristeligt Dagblad

”Det er, som man nok fornemmer, ikke den ydre handling, der gør Fords historier læsværdige. Der sker jo forsvindende lidt. Det er derimod hans blik for de sociale, kulturelle og eksistentielle udfordringer, der møder mennesket undervejs i livet. Frank Bascombe er som en gammel ven, man både holder af og irriteres over. Han er vittig, nær det sarkastiske, og intelligent. Irriterende ærlig og skarp, men også med en udbredt bekymring for, hvordan den verden, han er del af, udvikler sig.”
- Berlingske, ★★★★

”Holder Richard Ford formen, håber jeg Frank Bascombe lever længe endnu. I hvert fald er Kald mig Frank endt som et stærkt og bevægende værk, der fint lever op til den mesterlige trilogis kvaliteter og tillige demonstrerer Fords sikre greb om novelleformatet.”
- Information

”Minimalprosaisten Richard Ford sætter prøvende punktummer i en af amerikansk samtidslitteraturs væsentligste romanserier. Forfatteren Richard Ford holder sit høje niveau i det molstemte coda ”Kald mig Frank”.
- Jyllands-Posten, ★★★★

"En helt igennem uimodståelig tone viser Richard Ford i storform i denne roman, hvor fortælleren Frank fremstår som legemliggørelsen af en krydsning mellem Molières Misantropen, Georg Metz og William Makepeace Thackeray."
- Tidsskriftet Epsilon

Læs et uddrag af bogen her:Udgivelsesår: 2015 - ISBN: 9788779737266 - 274 sider - Oversat fra engelsk af Claus Bech - Omslag: Mikkel Henssel -

Læs mere om Richard Ford
Tilbage til forrige side
Læg i indkøbskurv

Til toptil forsidenTil forrige side